Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2016. november 6. 09:11

Végiggondoltátok már valaha, hogy milyen 8 órát tőletek távol, máshol, más szabályok között tölteni gyermeketeknek? Tudjátok, hogy mit várnak el tőlük, miben térnek el az óvodai környezet adta szituációk, elvárások az otthonitól?

„Felkészítettétek őket, magatokat arra, hogy képesek legyenek alkalmazkodni a közösségi élethez, együttműködni, de akár nemet is mondani vagy megvédeni magukat? Lépésenként az önállóság útjára kell lépniük, íme 13+1 tipp a boldoguláshoz:

  1. Mutass példát, köszönj hangosan mindenkinek, érkezz pontosan, légy megértő, de mindig a gyereked érdekét védd és mellé állj! Amennyiben hibázott kizárólag négyszemközt beszéld meg vele.

  2. Ne vidd a gyereket náthásan, betegségre utaló jelekkel közösségbe, mert neki és másnak is rosszat teszel! A levert, csillogó szemű, kicsit taknyos gyerek általában egy-két nap múlva lázas beteg lesz és őt követik a társai is, ha megfertőzi őket! Légy tekintettel mások gyerekeire is!

  3. Tanítsd meg az alapvető higiénés dolgokra — használt zsebkendő a kukába való, wc használat után kezet mosunk, fésűt, törölközőt és fogápolási kellékeket nem osztjuk meg a társunkkal! Téli időszakban hasznos a váltócipő használatát is hangsúlyozni, továbbá a tiszta tornacucc is fontos szerepet játszik a higiénés szükségletek elsajátításában.

  4. Tanítsd meg rendet rakni a saját holmija között! A ruha összehajtása, a benti és kinti ruha külön tétele, a cipők párosítása...

  5. Közösség — ahol a játék közös: amennyiben oda beviszi a sajátját, azt mindenki használni fogja! Beszélgessünk a tulajdon, a csere és a lopás fogalmáról! (...)”

A bejegyzés trackback címe: http://csalad.mandiner.hu/trackback/26233


Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó

Partnereink: