Hipp-hopp, sztár leszek!

2017. március 06. 22:36

George Gerbner társadalomtudós szerint veszélyesebb helynek látják a világot azok az emberek, akik tévét néznek, mint nem tévéző társaik.

2017. március 06. 22:36
Baka Ildikó
Képmás
(...)
 
Az R-time mérése szerint 2016. szeptember 6-án 43.150, 4 és 14 év közötti gyerek nézte az »Alex és bandája« aktuális epizódját a Disney Csatornán. A sorozat egy középiskolát éppen elkezdő baráti társaságról szól, a tévénézők jelenleg a 3. évad szinkronjára várnak, a csatorna addig is műsoron tartja a korábbi részek ismétlését. Megnéztem néhány epizódot, érdekes dolgokat láttam.

Alex és barátai popegyüttest alapítanak, és rendkívül jól megy nekik az éneklés – annak ellenére, hogy sosem gyakorolják. Alex kap néhány énekléssel kapcsolatos könyvet a tanárától, a banda maradék négy tagja pedig nyilván eredendően tud énekelni és hangszeren játszani – gondolom, ezért van, hogy a próbákon már csak az előadásmódot gyakorolják. Az előadóművészetnek tehát nincsenek kellemetlen, unásig gyakorolt, szöszölős részei. A próba csupa móka és… zokogás – a szerelmi csalódások ugyanis még a született tehetségeket sem kerülik el.

A főszereplők az iskola sztárjai lesznek abban a pillanatban, amikor kiderül, hogy popegyüttesük van. Menő csak az lehet, akinek bandája van – mondhatnánk persze, hogy ez a valódi iskolákban (itt Magyarországon) is így van, de ne felejtsük el, hogy az ehhez hasonló művészi próbálkozások gyakran gúnyolódás tárgyává is teszik a diákot kortársai körében. Itt a siker egyetlen definíciója a popzenei életben elért eredmény, az fel sem merül, hogy valamely tudományágban, más művészeti területen vagy egyéb tevékenységben is ki lehet teljesedni.
 
(...)
 
George Gerbner társadalomtudós szerint veszélyesebb helynek látják a világot azok az emberek, akik tévét néznek, mint nem tévéző társaik. Vajon milyen helynek látják a világot azok a 4 és 14 év közötti gyerekek, akik a fent leírtakból vonják le a tanulságokat? 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik