Állatkerti hírek

2017. március 22. 13:11

Még idén megnyílhat a mesevár és a mesepark a Fővárosi Állatkertben a jelenleg zajló fejlesztések eredményeként. Kedden bemutatták az intézmény két új jegesmedvéjét, számos állatfaj gazdagodott új egyeddel, Persányi Miklós főigazgató ugyanakkor azt mondta, a közönség ebben a szezonban minden bizonnyal már nem láthat koalát.

2017. március 22. 13:11
A két másféléves jegesmedve, Belij és Szerij a moszkvai állatkertből érkezett. A most indult szezonban az állatkert attrakciói közé tartozik a három zsiráfborjú, a két orángutánbébi, a sörényes hangyászbébi, a sisakos kazuár, hamarosan érkezik egy új komodói varánusz és ősszel megszületik egy ázsiai elefántbébi.
 
*
 

A súlyos daganatos betegség legyőzte az állatkert kedvencének szervezetét, és minden erőfeszítés ellenére el kellett búcsúzni Nur-Nuru-Bintől. A koala életéért múlt hét óta küzdöttek az állatkert munkatársai. A gyógyszeres kezelésre Nur-Nuru-Bin kezdetben jól reagált, átmenetileg javult az étvágya is. Ám később ismét rosszabbra fordult a helyzet. A legfrissebb citológiai vizsgálatok szerint a betegség végstádiumába, menthetetlen állapotba került. A lehetőségeket mérlegelve az állatkerti szakemberek úgy döntöttek, hogy megkímélik az állatot a további szenvedésektől.

Mint ismeretes, az állatnál még a múlt héten limfoid leukózist, egy olyan daganatos megbetegedést diagnosztizáltak, amely a vérképző szerveket támadja meg. Ez a betegség sajnos gyakran előfordul a koaláknál, a vadonbeli állatoknál éppúgy, mint az állatkerti egyedeknél. Európában, ahol csak néhány állatkertben élnek koalák, korábban már négy másik intézményben is volt hasonló eset, köztük abban a belga állatkertben is, ahonnan Nur-Nuru-Bin Budapestre érkezett. 

 
(MTI, Állatkerti alapítvány)

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik