„Egyetlen hely sincs a világon, ahol biztonságban lennénk…”

2017. április 12. 17:43

A Családok Világkongresszusában (WCF) azt az álláspontot képviseljük, mely szerint a „természetes családot” egy férfi, egy nő és a kettejük egyesüléséből származó gyerekek alkotják, s kizárólag ebben a formában képezik a társadalom alapját. Interjú.

2017. április 12. 17:43
Larry Jacobs
Családháló

„Idén Magyarország kapta a megtisztelő feladatot, hogy megszervezze a Családok Világkongresszusának csúcstalálkozóját, amelyre május 24-28. között kerül sor. A Családháló Larry Jacobs-t, a rendezvény igazgatóját kérdezte keresztény értékrendről, a család újradefiniálásának ijesztő folyamatáról és a kongresszus céljairól.

Családháló: Mi a véleménye azokról a törekvésekről, amelyek újra akarják definiálni a család fogalmát?

Larry Jacobs: A »család« kifejezést és a mögötte álló értéket mindig is sok támadás érte az emberiség történelme során azon irányokból, amelyek a »különleges jogok« dobozba akarták és akarják beleerőltetni a család fogalmát. A legújabb ilyen célú folyamatok a XX. században életre kelt globális szexuális forradalomból születtek, s amelynek legfőbb képviselői a neoliberálisok, a baloldali szélsőségesek és a szexuális radikálisok. A Családok Világkongresszusában (WCF) azt az álláspontot képviseljük, mely szerint a »természetes családot« egy férfi, egy nő és a kettejük egyesüléséből származó gyerekek alkotják, s kizárólag ebben a formában képezik a társadalom alapját. A »természetes« jelzőt 1998-ban helyeztük a »család« kifejezés mellé, mert akkoriban kezdtek megerősödni azok az irányok, amelyek a család fogalmát elkezdték újradefiniálni.

CSH: Mi a célja a csúcstalálkozónak? Ön mit szeretne látni, tapasztalni a rendezvény ideje alatt és utána?

L.J.:  A XI. Családok Világkongresszusának az elsődleges célja az, hogy a természetes családokat, mint a prosperáló és egészséges társadalom alapvető és egyedüli módon fenntartható alapját megünnepeljük. A rendezvényre a világ minden tájáról érkeznek majd magas rangú politikusok, szülők, szakemberek, tudósok, vallási vezetők és aktivisták. Több mint 80 országból 2.000 küldöttet várunk Budapestre, köztük olyanokat is, mint Donald Trump vagy Mike Pence.

CSH: Miért éppen Magyarországra esett idén a választás?

L. J: Az önök hazája különlegesen szerencsés helyzetbe van, amiért egy igazán családbarát kormányt tudhat magáénak. Ez volt az egyik legfőbb szempont, s reméljük, azáltal, hogy idén Budapest ad otthont a rendezvénynek, felhívhatjuk a közép- és kelet-európai országok figyelmét arra, hogy hogyan kell(ene) a poszt-kommunista országokban visszaállítani a helyes értékrendet. Azt szeretnénk, ha minél több nemzet lenne családbarát, és a családok (a természetes családok) megerősödnének. Szeretnénk elérni egy nemzetközi pro-life mozgalom megszületését, amely kampányaival szembe tudna szállni a posztmodern, neoliberális propagandával. Azt szeretnénk, ha Magyarország modellként szolgálna ennek a globális mozgalomnak az útjára indításához.”

(...)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andre1bp
2018. december 30. 10:36
Egyedül a családnak van joga eldöntetni, hogy kik a család tagjai, nem pedig egy Larry Jacobs nevű vadidegennek. Ennek a palinak nincs saját élete? Saját családja? Mit pofázik bele másokéba? Bunkó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik