A boldogság és annak ellensúlya

2017. április 27. 23:16

Sok boldog családot ismerek, de egy sincs közöttük, ahol – rejtve vagy nyíltan – ne hordoznák lelkükben boldogságuk ellensúlyát: egy egykori veszteséget, félelmet, bánatot.

2017. április 27. 23:16
Kölnei Lívia
Talita

„Mit értek boldog családok alatt? Ha anya és apa hosszú évek óta szeretik vagy legalábbis jól viselik el egymást (a jól viseléshez is kell ám szeretet!); ahol a gyerekek nagyjából »rendben vannak«, vagyis szabadon kibontakozhatnak, de ezzel nem feszítik szét a társadalmi kereteket.

Ezekben a boldog családokban mindig van valami a múltban (vagy a jelenben), amit hősiesen – vagy csak elfogadóan – hordoznak. Egy múltbéli megbántás és újrabékülés; egy fájdalmas vetélés vagy egy korán meghalt gyermek, akiről úgy érezhetik, hogy valahol ott ül átlényegült valójában az ebédlőasztalnál, vagy ő is hallgatja az ágy szélén a többieknek mondott mesét; egy beteg gyermek, akit ez ugyan nem gátol a felnövekedésben, a jó teljesítményekben, de azért a betegség mindig ott van aggodalomként a szülők tudatában; egy veszteség, ami az ember lelke legmélyét érinti.

Gyerekeinkben vagyunk a legsebezhetőbbek, de gyerekeink által részesülhetünk a legboldogabb pillanatokban is.

Vajon mi, »sikeres és boldog« emberek milyenek lennénk, ha nem hordoznánk valamilyen lelki »ellensúlyt«?”

(...)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. május 07. 22:14
Liberális boldogság https://888.hu/article-a-nap-karikaturaja-a-888-on-294
A teremburáját
2017. május 05. 19:13
ezen az oldalon vagy 26 poszt van, abból 3 férfié (egy belőle a Vekerdyé), a többi nőké, akiknek a többsége csupa véletlenségből szintén pszichomókus! S osztják az észt amiből nekik rendkivül kevés jutott! Remélem nem véletlen, hogy túlnyomó többségüknek csak tíz körüli vagy alatti a hozzászólás száma! Nem is érdemelnek többet!
Peter8811
2017. április 30. 11:24
Én például kurva boldog voltam amikor Pillér Bokros Lalyos megfelezte a nyugdíjamat, ő meg kibaszott boldog volt ezért, ennél csak akkor voltam boldogabb amikor Gyurcsány rám baszott havi 50.000 Ft plusz adót amikor továbbdolgozó nyugdíjas voltam.
Peter8811
2017. április 30. 11:20
És a fékek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik