Mandiner.család programajánló


Időpont: 2017. január 13. 10:00 -tól 2017. április 13. 20:00-ig
Helyszín: Millenáris
1024 Budapest II. kerület, Kisrókus u. 16-20.

AZ ELSŐ INTERAKTÍV KIÁLLÍTÁS, AMELY NEM CSAK AZ AGYAT, HANEM A TESTET IS MEGMOZGATJA A kiállítás közel 3,5 kosárpályányi területén tucatnyi sportjáték és teszt vár 9 játékállomáson. A sportágak történetétől a bajnokká válás legapróbb rejtelmein át, a legnagyobb eredményekig megismerhetsz több ezer adatot és érdekességet. Tudj meg többet a bajnokokról, próbáld ki, melyik sportágban lennél bajnok, vagy versenyezz barátaiddal játékos teszteken!
Időpont: 2017. február 16. 09:00 -tól 2017. március 30. 13:00-ig
Helyszín: Gordon & TA
1022 Budapest II. kerület, Marczibányi tér 9. fszt. 1.

Sokszor kiborulsz azon, ahogy gyereked nem akar rólad tudomást venni, nem figyel rád? Még jobban kiborulsz azon, ahogy Te utána reagálsz és elszégyelled magad? Jó hírünk van: Amit most elsajátítasz, azt a kommunikációd, a viselkedésed által átadod a gyermekednek is. Ő már ebben nő fel, neki már ez lesz a természetes. Új szülői tréningen kifejezetten a 3-6 éves kor közötti gyerekek szüleinek kínálják konkrét, kipróbált kommunikációs ‘formulákat’, melyek abban segítenek, hogy gyerekünk megnyíljon nekünk, és a szülő-gyerek kapcsolat harmonikus lehessen hosszú távon is. Ha az első gyerekről van szó, akkor a bizonytalanságot segítenek pozitívan magabiztossá tenni; ha pedig már második, sokadik gyerekünknél érezzük azt, hogy itt valami újfajta készségre lenne igény, akkor pedig azért érdemes elmenni. A szülői tréning során saját élményeken és önismereti tapasztalatokon keresztül sajátíthatja el: hogy Te mit tehetsz azért, hogy a gyereked bízzon a saját erejében, az életkorának megfelelő önállósága legyen és a felmerülő akadályok leküzdéséhez elég készsége, önbizalma legyen; hogyan hallgasd meg, úgy, hogy most és később is kedve legyen elmondani az élményeit, érzéseit; hogyan mondd el a saját igényeidet úgy, hogy a gyerek is megértse; mit tehetsz akkor, ha úgy érzed a határaidat feszegetik; hogyan lehet véget vetni háborúzásnak szülő és gyerek között; hogyan lehet vesztes nélkül megoldani a konfliktusokat. A szülői tréning program felépítése: 7 alkalom, összesen 30 óra – csütörtökönként 9-13h óráig, A tréning kiegészíthető egyéni konzultációval is. A tréning 6-12 fős csoportban zajlik. A szülői tréning résztvevői példákon és gyakorlatokon keresztül ismerhetik meg a módszert. Saját problémák is feldolgozásra kerülnek. Már az első nap is kipróbálható módszereket ad. És az eszköztár minden nappal bővül. A tréningnapok között eltelt időben szerzett tapasztalatokat és a felmerülő kérdéseket folyamatosan megbeszélik. Időpont: 2017. február 16. 23. március 2. 9. 16. 23. 30. Részvételi díj: 80,000 Ft + ÁFA
Időpont: 2017. március 18. 00:00 -tól 2017. április 30. 00:00-ig
Helyszín: Mezőgazdasági Múzeum
1146 Budapest XIV. kerület, Városliget, Vajdahunyadvár

A Mezőgazdasági Múzeumban 2017. március 18-án nyíló, új tavaszi kiállítás és játék egy képzeletbeli, tengermélyi utazásra hívja a látogatókat. Egy különleges tengeralattjáró utasaként sosem látott tengeri tájakat barangolnak be, miközben megtévesztő feladványok és furfangos fejtörők teszik próbára bátorságukat és ügyességüket. Vajon mit rejt az óceán sötétje? Miféle titkos kísérlet zajlik a roppant mélységben? Vakmerő elme vagy hóbortos képzelet szövi a fortélyos tervet? Aki csatlakozik a titkos küldetéshez, alámerülhet a Bűvös Óceán káprázatos birodalmába, de vigyázat, a rejtelmes vízi világ meglepő kalandokat tartogat! A Bűvös Óceán kiállítást járva a látogatók kideríthetik, képesek-e a próbatételek közepette is a célig kormányozni búvárhajójukat, ki tudják-e szabadítani az alvó ceteket az álomcsapdából, meg tudják-e fejteni a talányos buborékrajzot, és vajon elboldogulnak-e egy csapat bolondos tengeri teknőssel vagy a Tű-fok parányi lakójával. Ha elég szerencsések, találkozhatnak a mélység rejtőzködő urával és tengeri birodalma különös, megbűvölt lényeivel is. Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, mellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a titokhoz. A több mint 1000 négyzetméteren elterülő, izgalmas kiállítás és játék megújult látványvilággal, rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja a kalandvágyó látogatókat. A BŰVÖS ÓCEÁN – Titkos tengeri küldetés című kiállítás és játék 2017. március 18-tól április 30-ig látogatható a Vajdahunyadvárban. A kiállítás az f exhibition szervezésében valósul meg. A belépőjeggyel a múzeum összes állandó és időszaki kiállítása megtekinthető.
Időpont: 2017. március 22. 11:00 -tól 2017. március 26. 22:00-ig
Helyszín: Fővárosi Nagycirkusz
1146 Budapest XIV. kerület, Állatkerti krt. 12/a.

Márciusban csak néhány napig a Cirkuszban! A népmesei motívumokra épülő Lúdas Matyi a cirkuszban című összművészeti produkciót először 2016. október 1-jétől láthatta a közönség a Fővárosi Nagycirkusz porondján. A nagy sikerre való tekintettel Lúdas Matyi 2017-ben pár napra visszatér a Fővárosi Nagycirkusz porondjára, hogy kicsit felfrissülve újra ámulatba ejtse a közönséget. 2016. január 6-án ünnepelték Fazekas Mihály magyar költő és botanikus születésének 250. évfordulóját. Részben ezért is esett választásuk méltán leghíresebb és szűnni nem akaró hatású Lúdas Matyi, egy eredeti magyar rege négy levonásban című elbeszélő költeményének feldolgozására. A Lúdas Matyi a cirkuszban egy újszerű, műfajteremtő cirkuszi előadás, melyben kísérletet tesznek a hagyományos, gravitációt kinevető, emberfeletti teljesítményekkel lenyűgöző cirkuszművészeti produkciók társművészetekkel történő vegyítésére. Így kap szerepet előadásukban az artistamutatványok és állatszámok mellett a színház, a zene, a báb- és táncművészet, valamint a költészet. Segítségükkel egy olyan történetet szeretnének elmesélni, mely ott van minden nézőben, legyen kicsi vagy nagy, gyerek vagy felnőtt, naiv vagy tapasztalt. Egy történetet az ember álmairól, a hit fontosságáról, az erények szerepéről, a bosszúról és megbocsátásról, az egyszerre bennünk és a világban egymással örök idők óta harcoló rosszról és jóról. A Lúdas Matyi a cirkuszban színház? Musical? Cirkusz? Egyszerre egyik sem és mindhárom egyszerre: egy olyan összművészeti produkció, mellyel továbbmennek a cirkuszművészet megújításának útján.
Időpont: 2017. március 25. 10:00
Helyszín: Petőfi Irodalmi Múzeum
1053 Budapest V. kerület, Károlyi u. 16.

A Tavaszi Pagonyfesztre most is érdemes lesz eljönni: Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncerttel nyitja a napot, bábszínházzal mutatkozik be a Berg Judit és Agócs Írisz sikersorozatának új kötete, a Maszat a fodrásznál, a kuflirajongókat kiállítással, kulisszatitkokkal és filmvetítéssel várják az érdeklődőket, de lesz lovagos felolvasó színház, a lórajongó gyerekek pedig mindent megtudhatnak a lovakról és a lovaglásról. Interaktív játékokkal, társasjátékozással és meglepetésekkel várnak mindenkit! Találkozzatok a szerzőkkel és ismerjétek meg a legújabb könyveket!
Időpont: 2017. március 25. 10:30 -tól 12:00-ig
Helyszín: Bálint Ház
1065 Budapest VI. kerület, Révay u. 16.

Újra együtt énekelhet és játszhat az egész család, most a belvárosban, a Bálint Házban. Tavaszköszöntő hangulatot szeretnének izzítani :), a varázslat akkor az igazi, ha a legidősebbtől a legfiatalabbig ott van mindenki a családból :). "Jöjj, ó, jöjj ide édes párom, nótánk hangja ma messze szálljon, oly szép így ez az élet! " A családi belépő ára 1500 Ft
Időpont: 2017. március 25. 11:00 -tól 12:30-ig
Helyszín: Sárkányos Gyerekkönyvtár
1088 Budapest VIII. kerület, Szabó Ervin tér 1.

,

Ágaskodó robotdínók, izgő-mozgó, lángot lövellő robot-sárkányok, tojásból épp kikelő kissárkányok várnak az Abacusan Stúdió sárkányos programján! Gyere, próbáld ki Te is a robotokat, programozd át őket, meglátod, nem is nehéz! Alakítsd a jövődet, formáld a jövőnket!
Időpont: 2017. március 25. 11:00
Helyszín: Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest XI. kerület, Sztregova u. 3.

A Hagyományok Háza Eltáncolt mesék című családi sorozata idén tavasszal is várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. A vidám, kalandos történetben Pergő király és királyné keresi méltó trónörököseit, a nézőtéren ülő gyerekek pedig mindannyian pályázói lehetnek a címeknek. A játék szereplői a nézők között maguk kommandírozzák a király- és királynéválasztást. A vállalkozó kedvű gyerkőcöknek a színpadon következnek az igazi próbatételek: jóféle tréfák, furfangos feladatok, ügyességi játékok és a legények huszárnak verbuválása, amit még esküvel is meg kell pecsételniük, bizonyítva ezzel a királyságra való rátermettségüket. A történet végén pedig, amikor a kiválasztott ifjú királyné is színre lép, a szereplők egy álesküvővel nyomatékosítják ügyük komolyságát!
Időpont: 2017. március 25. 13:30
Helyszín: Várkert Bazár
1013 Budapest I. kerület, Ybl Miklós tér 6.

A Várkert Bazár szeretettel várja az egyéni érdeklődőket garantált idegenvezetésekre, valamint csoportok bejelentkezését előre egyeztetett időpontokra: idegenvezetes@varkertbazar.hu címen, vagy a 30/ 198 52 74 -es telefonszámon. Az idegenvezetés során az épület azon részei is bejárhatók, amelyek a nagyközönség számára nem, vagy csak részben látogathatók! A garantált vezetés 2017. március 25-én, szombaton 13:30 és 15.00 órakor indul.
Időpont: 2017. március 25. 15:00
Helyszín: Várkert Bazár
1013 Budapest I. kerület, Ybl Miklós tér 6.

A Várkert Bazárban izgalmas művészeti filmek által élő válnak, személyes közelségbe kerülnek híres nagy alkotók és művészeti szentélyek. A 15.00 órakor kezdődő film magyar nyelven, angol felirattal kerül levetítésre. Mozijegyével a Várkert Bazár egy tetszőleges, állandó kiállítása 15% kedvezménnyel megtekinthető 2017. december 31-ig!
Időpont: 2017. március 25. 18:00
Helyszín: Boldog Salkaházi Sára Plébánia Közösségi Terem
1155 Budapest XV. kerület, Pattogós u. 1.

Szabadulás a függőségből A vendég Orsolics Zoltán Zénó addiktológiai tanácsadó, családkonzulens-jelölt, aki maga is megjárta a kábítószerfüggőség lefelé vezető útját. Jelenleg programvezetője egy tinédzserekkel foglalkozó rehabilitációs központnak. Saját drogfüggőségéről és az abból való szabadulásáról beszél majd és arról, hogy mi vezethet a drog- vagy alkoholfüggőséghez, hogy van kiút és, hogy hogyan segíthet a szakember és a családtag a szenvedélybetegen. Előadása után Szám Katival, a Képmás főszerkesztőjével beszélget. HELYSZÍN: Boldog Salkaházi Sára Plébánia Közösségi Terem (Budapest, XV. ker. Pattogós u. 1.) A rendezvényen való részvétel ingyenes, de helyszíni regisztrációhoz kötött. További információ: + 36 1 365 1414 | szerkesztoseg@kepmas.hu
Időpont: 2017. március 26. 10:30
Helyszín: Erzsébetligeti Színház
1165 Budapest XVI. kerület, Hunyadvár u. 43/B.

A Kolompos együttes 1990 óta muzsikál gyerekeknek. Óvodákban, iskolákban, művelődési házakban ismertetik meg a kicsikkel a népzene, néptánc és a népszokások alapjait, mindezt szórakoztató formában. Elsősorban nem az ismeretadás a legfőbb céljuk, hanem az élményszerzés, hogy jó hangulatú, vidám, játékos, táncos-zenés mulatságokon megszerettessék a kisgyerekekkel a magyar táncművészetet. 2-8 éves korig ajánlják! Jegyár: 900 Ft, családi: 3000 Ft (2 felnőtt+2 gyerek)
Időpont: 2017. március 26. 10:30
Helyszín: Budapest Bábszínház
1062 Budapest VI. kerület, Andrássy út 69.

Ajánlott életkor: 3+ „Jóváteszem ezt a vétket Hozok télre eleséget Messze távol, külországból Afrikából. Akárhogyan fúj a szél Misi mókus útra kél.” Egy előadás, amelyen generációk nőttek fel. A bemutatón ülő csöppségek ma már nagymamák és nagypapák, akik jó néhány évvel később gyerekeikkel jöttek el a színházba, ma pedig izguló unokáikkal várják, hogy felgördüljön a függöny, és megismerjék a cserfes Misit, a szorgalmas mókustársakat, a bölcs Rókus mókust, a csalafinta Bumba majmot, a vándorcirkuszt. Hogy a hősökkel együtt képzeletben ők is hajóra és léghajóra szálljanak, megküzdjenek a csörgőkígyóval, a tigrissel, a krokodillal, eljussanak Afrikába, és átéljenek sok-sok kalandot. Az előadás helyszíne: Színházterem Az előadás időtartama: 80 perc (1 szünettel)
Időpont: 2017. március 26. 14:30
Helyszín: Budapest Bábszínház
1062 Budapest VI. kerület, Andrássy út 69.

A svéd szerző, Sven Nordqvist maga illusztrálta könyveinek címszereplője egy magának való falusi ezermester, Pettson és minden lében kanál macskája, Findusz. Findusz – mint minden gyerek – ezer kérdést tesz fel, és ha nem tetszik neki valami, világgá megy. Pettson pedig – mint minden felnőtt – szabályokat állít fel, olykor elveszti türelmét, de mindennél jobban szereti szeleburdi macskáját. Az előadás egy év történetébe sűríti a furcsa páros kalandjait. A tavaszból nyár lesz, a nyárból ősz, és mire eljön a karácsony, az is kiderül hány születésnapja lehet egy macskának, hogyan készül a palacsintatorta, mi az a mikulásgép, és kik azok a muklák. Az előadás helyszíne: Játszó-tér Az előadás időtartama: 50 perc (szünet nélkül)
Időpont: 2017. március 26. 15:00
Helyszín: Pesti Magyar Színház
1077 Budapest VII. kerület, Hevesi Sándor tér 4.

Hedry Mária:TÜNDÉR MÍRA mesejáték két részben
Időpont: 2017. március 28. 18:00
Helyszín: Eötvös10 Színtér
1067 Budapest VI. kerület, Eötvös u. 10.

Téma: Elég jó apává válni. Beszélgetős előadás arról, hogyan lehetünk jó apák ma, Magyarországon. Az apaság lényege, hogy nagyon sokféleképpen lehetünk jó apák. Mégis mit jelent jó apának lenni? Melyek a legjellemzőbb apa típusok? Milyen kapaszkodóink vannak és milyen akadályokkal kell leggyakrabban megküzdenünk a hazai hétköznapokban? A programra jelentkezők számára elküldik “Apa-típus” tesztet előzetes kitöltésre.
Időpont: 2017. március 31. 14:00
Helyszín: Budapest Kongresszusi Központ
1123 Budapest XII. kerület, Jagelló út 1-3.

Az öt szeretetnyelv világszerte ismert elmélete éppen 25 éve született. A fogalom megalkotója, Gary Chapman végre Magyarországra látogat, hogy megossza az életre szóló szeretet titkát! „Mi a szeretetnyelved?” Egyre kevesebben jönnek zavarba ettől a kérdéstől. Az öt szeretetnyelvet – az elismerő szavak, a minőségi idő, az ajándékozás, a szívességek és a testi érintés nyelvét – világszerte ismerik és használják. Az elmélet éppen 25 éve született meg, megalkotója az elismert párkapcsolati szakértő, Gary Chapman. Első könyve, Az 5 szeretetnyelv évekig vezette a New York Times bestsellerlistáját, több mint tizenegymillió példányban kelt el angol nyelven, és ötven nyelvre fordították már le. A hazánkban is rendkívül népszerű könyv szerzője márciusban négy helyszínen – Budapesten, Debrecenben, Pécsen és Szegeden – beszél a sokakat foglalkoztató kérdésről, az életre szóló szeretet titkáról. A budapesti esemény résztvevői egy extra, konfliktuskezelésről szóló előadást is meghallgathatnak. Budapesten két előadás is lesz, március 31-én 14 órától és 19 órától.
Időpont: 2017. április 1. 10:00 -tól 18:00-ig
Helyszín: Csodák Palotája Playbar
1036 Budapest III. kerület, Bécsi út 38-44.

„Iskola. Mindannyiunkban elindul egy érzelmi hullám e szó hallatán, hisz gyermekkorunk, sőt felnőttkorunk meghatározó emléke ez.” – olvasható a Felelős Szülők Iskolájának egy tavaszi program ajánlójában. „Legyen élmény a tanulás! –Edukációs expo” elnevezéssel kerül megrendezésre április 1-én a Felelős Szülők Iskolájának nagyszabású eseménye az Óbudai Csodák Palotája Playbarban. Interaktív előadások, workshopok, tanácsadás és edukációs expo egy helyen, egy igazi „játszótér” a szülők számára. Szakma kiválóságai, pedagógusok, mentálhigiénés szakemberek, pszichológusok, reklámszakemberek, terapeuták, civil szervezetek képviselői vesznek részt az eseményen, akikkel együtt hihetjük el, hogy lehet élmény a tanulás az iskolapadban, és mindenhol máshol is. Lehetőség nyílik előadásokat hallgatni élménypedagógiáról, drámapedagógiáról, alternatív oktatási lehetőségekről. A gyermek életre felkészítése, önállósodása nehéz egy szülő számára, ebben is igyekeznek hasznos tanácsokat adni a program szakemberei. Mint ahogy választ kaphatunk több az iskolaválasztás vagy egy esetleges iskola váltással kapcsolatban felmerült kérdésekre, de szó esik majd, hogy mit is bizonyít a bizonyítvány vagy a másság előny vagy épp hátrány. Nehéz kérdések, mindennapi dilemmák! A nap eseményének délelőttjén a szakemberek az iskolába készülő és kisiskolás gyermekek szüleihez, nagyszüleihez, pedagógusaihoz, míg a délutáni blokkban a nagyobbacskák szüleihez, pedagógusaihoz szólnak.
Időpont: 2017. április 1. 10:00
Helyszín: Öregiskola Közösségi Ház
2094 Nagykovácsi, Kossuth Lajos u. 78.

Az I. "Gyerekkel vagyok" konferencia és családi élménynap kerül megrendezésre 2017. április 1-én Nagykovácsiban, ahol az országban egyedülállóan a lakosság egynegyede gyermek. A program keretében több kérdést járnak körbe, így a gyerekneveléssel, családdal, szülőkkel kapcsolatos témák kerülnek megbeszélésre szakemberek társaságában. Mindemellett szórakozást és kikapcsolódást is nyújtanak a szervezők. Meghallgathatják dr. Almási Kitti előadását a párkapcsolat változásáról, gyerekvállalás után, de lehetőség nyílik egy kerekasztal beszélgetésen részt venni Szél Dávid pszichológussal, az Apapara bloggerével, McMenemy Márkkal, a Daddy Cool című könyv szerzőjével, és egy meglepetés sztárapukával, akik mind azt vallják, hogy apának lenni menő. Az érintőképernyős és online világban felnövő "Z" és "Alfa" generációs gyerekekről Tari Annamária tart előadást. Szakmai beszélgetések mellett szórakozásra is lesz lehetősség, egy igazi családi bulival készül Farkasházi Réka és a Tintanyúl. A kisebbekre is gondolnak a szervezők, felnőtteknek szóló előadások közben babasarkot és játékos gyerekprogramokat biztosítanak. A részletes program a Gyerekkel vagyok honlapján olvasható.
Időpont: 2017. április 1. 16:00 -tól 2017. április 2. 00:00-ig
Helyszín: Várkert Bazár
1013 Budapest I. kerület, Ybl Miklós tér 6.

Pont Fesztivál Mi a csoda? 16.00 | Kiállítások és interaktív foglalkozások (nemezelés, szőnyegfonás, jurtaépítés, sólyom- és sasreptetés) 19.00 | Kodály-gyűjtések és csuvas dalok – Navratil Andrea és Vizeli Balázs zenekara 20.30 | Malik Mansurov Mugham Quartet Hallgassa, kóstolja meg és próbálja ki a világ csodáit! Mi az a solymászat? Hogyan építsünk jurtát? Mi fán terem a torokéneklés? Milyen az íze a Novruznak? Távoli és közeli kultúrákat mutatunk be, az UNESCO szellemi örökségein keresztül, a Várkert Bazár festői környezetében. Az idén induló Pont Fesztivál magyar és más régiók kincseit mutatja be interaktív családi programokon és különleges koncerteken keresztül. Az idei fesztivál a keleti-türk régióra fókuszál, fellépnek a tuvai torokéneklés (Höömei) sztárjai, a Huun-Huur-Tu, és a mugam-mester Malik Mansurov és kvartettje. Délután torokéneklő workshop, solymászati bemutató, mesélés a jurtában és sok más játékos program vár kicsiket és nagyokat. Április 2-án 17 órától a Huun-Huur-Tu torokéneklő workshopot tart, melyen előzetes regisztrációt követően, az aznapra érvényes délutáni vagy koncertjeggyel, valamint kétnapos bérlettel lehet részt venni. Regisztrálni a registration@hangveto.hu e-mail címen lehet, a tárgyba kérjük feltüntetni: Huun-Huur-Tu.
Időpont:
Időpont:
Időpont:
Időpont:
Korábbi programok
Partnereink: