Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

Mandiner.család programajánló


Időpont: 2017. január 13. 10:00 -tól 2017. április 13. 20:00-ig
Helyszín: Millenáris
1024 Budapest II. kerület, Kisrókus u. 16-20.

AZ ELSŐ INTERAKTÍV KIÁLLÍTÁS, AMELY NEM CSAK AZ AGYAT, HANEM A TESTET IS MEGMOZGATJA A kiállítás közel 3,5 kosárpályányi területén tucatnyi sportjáték és teszt vár 9 játékállomáson. A sportágak történetétől a bajnokká válás legapróbb rejtelmein át, a legnagyobb eredményekig megismerhetsz több ezer adatot és érdekességet. Tudj meg többet a bajnokokról, próbáld ki, melyik sportágban lennél bajnok, vagy versenyezz barátaiddal játékos teszteken!
Időpont: 2017. január 28. 00:00 -tól 2017. március 19. 00:00-ig
Helyszín: Fővárosi Nagycirkusz
1146 Budapest XIV. kerület, Állatkerti krt. 12/a.

Régen a vándorcirkuszok szabadon járták Közép-Európát, sátrat vertek a városok mellett, kikiáltók csábították estéről estére a nagyérdeműt. S miközben mulattattak és szórakoztattak, a sátor mögött, az utazókocsik között barátságok születtek, szerelmek szövődtek, a fiatalok családot alapítottak, majd pedig önálló cirkuszi dinasztiákat. A cirkuszi élet romantikájához hozzá tartozott ez a fajta határokat és korlátokat nem ismerő szabadság. A ma is aktívan fellépő cirkuszi családok többsége is ebbe a világba vezeti vissza családfáját – számos cirkuszi família legendáriumának része, hogy utazás vagy közös fellépés során ismerkedtek össze a nagyszülők vagy a dédszülők. Ebben a formában ez egy sajátosan közép-európai történet is: az itt élő számos nép a cirkusz világában folyamatosan összekeveredett egymással, akár a magánéletben, akár a porondon. És abban az értelemben is egy sajátos közép-európai történetről beszél, hogy az itt dolgozó és utazó művészek hazájukban is hazátlanok voltak. A lakókocsis élet, a folyamatos úton levés megfoszt a személyes, a biztonságos, a szerető otthontól. A Fővárosi Nagycirkusz darabjában, a Cirkuszi szomszédolásban úgy épít egy közös műsort számos tehetséges közép-európai artista, ahogy majd szeretnének nekik otthont nyújtani a Budapestre álmodott közép-európai cirkuszművészeti központjukban. A Cirkuszi szomszédolás előadásai 2017. január 28-tól március 19-ig láthatóak a nagyérdemű számára.
Időpont: 2017. február 15. 15:00 -tól 2017. február 25. 17:30-ig
Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria
1014 Budapest I. kerület, Szent György tér 2.

"Szépet álmodom" Kiállítás daganatos és fogyatékkal élő gyermekek számára "Mindegy, hol tartasz most az utadon! Számunkra fontos vagy, nekünk szükségünk van Rád! Tudni, látni, érezni szeretnénk miről álmodsz, mi az álmod. Most lehetőséged van mindezt megmutatni." A kiállítás Magyar Nemzeti Galériában 2017 február 15-én a Daganatos Gyermekek Világnapján kezdődik, mely utána még 10 napig megtekinthetővé válik. A kiállításon hatalmas szeretettel várnak mindenkit! Bővebb információ: Theodorovits Andrea +3630 426 51 64
Időpont: 2017. február 16. 09:00 -tól 2017. március 30. 13:00-ig
Helyszín: Gordon & TA
1022 Budapest II. kerület, Marczibányi tér 9.

Sokszor kiborulsz azon, ahogy gyereked nem akar rólad tudomást venni, nem figyel rád? Még jobban kiborulsz azon, ahogy Te utána reagálsz és elszégyelled magad? Jó hírünk van: Amit most elsajátítasz, azt a kommunikációd, a viselkedésed által átadod a gyermekednek is. Ő már ebben nő fel, neki már ez lesz a természetes. Új szülői tréningen kifejezetten a 3-6 éves kor közötti gyerekek szüleinek kínálják konkrét, kipróbált kommunikációs ‘formulákat’, melyek abban segítenek, hogy gyerekünk megnyíljon nekünk, és a szülő-gyerek kapcsolat harmonikus lehessen hosszú távon is. Ha az első gyerekről van szó, akkor a bizonytalanságot segítenek pozitívan magabiztossá tenni; ha pedig már második, sokadik gyerekünknél érezzük azt, hogy itt valami újfajta készségre lenne igény, akkor pedig azért érdemes elmenni. A szülői tréning során saját élményeken és önismereti tapasztalatokon keresztül sajátíthatja el: hogy Te mit tehetsz azért, hogy a gyereked bízzon a saját erejében, az életkorának megfelelő önállósága legyen és a felmerülő akadályok leküzdéséhez elég készsége, önbizalma legyen; hogyan hallgasd meg, úgy, hogy most és később is kedve legyen elmondani az élményeit, érzéseit; hogyan mondd el a saját igényeidet úgy, hogy a gyerek is megértse; mit tehetsz akkor, ha úgy érzed a határaidat feszegetik; hogyan lehet véget vetni háborúzásnak szülő és gyerek között; hogyan lehet vesztes nélkül megoldani a konfliktusokat. A szülői tréning program felépítése: 7 alkalom, összesen 30 óra – csütörtökönként 9-13h óráig, A tréning kiegészíthető egyéni konzultációval is. A tréning 6-12 fős csoportban zajlik. A szülői tréning résztvevői példákon és gyakorlatokon keresztül ismerhetik meg a módszert. Saját problémák is feldolgozásra kerülnek. Már az első nap is kipróbálható módszereket ad. És az eszköztár minden nappal bővül. A tréningnapok között eltelt időben szerzett tapasztalatokat és a felmerülő kérdéseket folyamatosan megbeszélik. Időpont: 2017. február 16. 23. március 2. 9. 16. 23. 30. Részvételi díj: 80,000 Ft + ÁFA
Időpont: 2017. február 23. 18:00 -tól 19:30-ig
Helyszín: Lurdy Ház
1097 Budapest IX. kerület, Könyves K. krt. 12-14.

A nevelés mindennapi gondjai néha olyan akadályok elé állítanak minket, hogy tehetetlenségünkben gyakran feltekerjük a hangerőt és kiabálással szerzünk érvényt az akaratunknak. Ez pedig mindenkinek rossz, leginkább a csemetének – és persze példamutatásból sem kapnánk éppen fényes érdemjegyet. Miért nem érdemes kiabálni a gyerekkel, és főleg hogyan kerülhetjük el egyáltalán az ilyen helyzeteket az együttműködő, pozitív nevelés és attitűd eszközeivel? Többek között ezekre a kérdésekre is választ ad Vida Ági pszichológus, aki a Felelős Szülők Iskolája által szervezett rendezvényen, Miért NE KIABÁLJ a gyerekkel? címen tart előadást 2017. február 23-án 18 órai kezdettel a Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpontban. Szemlélet- és lélekformáló, interaktív és példákkal teli előadásra számíthatunk, ahol jó eséllyel nagy kő esik majd le a legtöbb szülő szívéről, hiszen újra felfedezhetik, hogy a gyermek „alapjáraton” nem rossz és nem tiszteletlen, a türelem tanítható és tanulható, a dacos akarnokból pedig vagány csapatjátékos varázsolható.
Időpont: 2017. február 24. 00:00 -tól 2017. február 26. 22:00-ig
Helyszín: Farsangi Fánkfesztivál
1117 Budapest XI. kerület, Kőrösy József utca

2017. február 24-26 között lehet találkozni az I. Budai Farsangi Fánkfesztiválon, ahol több, mint 50 féle hagyományos és új vonalas fánk, street food, hagyományos farsangi étek és még megannyi finomság kerül terítékre. A finom ételeket természetesen különleges borok, pálinkák, sörök és farsangi koktélok fűszerezik. A rendezvényre élő fánk készítéssel, ingyenes családi programokkal és farsangi mulatsággal készülnek.
Időpont: 2017. február 25. 10:00 -tól 22:00-ig
Helyszín: Velencei Karnevál
2481 Velence, Tópart u. 47.

Sziasztok Karneválozók:) A színes, jelmezes felvonulás 13:30-kor indul a Zöldliget Általános Iskola elöl, (Velence, Kis utca 1.) és a környező utcákban történő vonulás után érkezik meg a rendezvény helyszínére, a Velence Korzóra (Tópart utca 47.) 15:00 órára. Ekkor pedig már meg is kezdődnek a hangulatos programok. Aki teheti, öltözzön be, hogy minél színesebb és hangulatosabb legyen a Velencei Karnevál, no meg a nyeremény sem elhanyagolható (2 fő részére utazás az olaszországi Velencei Karnevál after partijára)
Időpont: 2017. február 25. 15:00
Helyszín: Közhely
1113 Budapest XI. kerület, Villányi út 44.

Írországban él Philomena Lee, aki 50 éve született fia, Anthony keresésére indul 2004-ben. A Philomena (- Határtalan szeretet) című film egy fiát kereső édesanya történetét meséli el, akitől az apácák elvették és eladták gyermekét. Martin Sixsmith újságíró segítette őt a keresésben. A történetet az újságíró a Philomena Lee elveszett gyermeke (The Lost Child of Philoména Lee) című könyvében megírta, ebből készült a film forgatókönyve. A 2009-ben kiadott könyv nyomán számtalan ír nő és gyermek tárta fel saját hasonló történetét.
Időpont: 2017. február 25. 18:00
Helyszín: Boldog Salkaházi Sára Plébánia Közösségi Terem
1155 Budapest XV. kerület, Pattogós u. 1.

Az est vendége: Molnár Gábor űrkutató-geofizikus, az MTA-ELTE Geológiai, Geofizikai és Űrtudományi Kutatócsoport főmunkatársa, aki az alábbi témákat járja körbe: Hogyan néz ki az űrkutatás Magyarországon? A médiában elsősorban Mars utazásról, ufókról, hallunk, mekkora szeletét teszik ki ezek a szenzációk az űrkutatásnak? Milyen gyakorlati hasznuk származik ebből a tudományból? Találmányok, technológiák az űrkutatás „melléktermékei”. Mit gondol a geofizikus és a hívő katolikus a végtelenről? Ad-e muníciót a tudomány a hithez és a hit a tudományhoz?
Időpont: 2017. február 26. 10:00 -tól 13:00-ig
Helyszín: Nemzeti Színház
1095 Budapest IX. kerület, Bajor Gizi park 1.

Kedves szülők, kedves gyerekek, kedves kisgyermekes családok! Folytatják a családoknak szóló ingyenes programsorozatot. Vasárnap délelőtt a már megismert kézműves mesterek és foglalkozások várják az érdeklődőket, megépíthetik a Nemzeti Színház makettjét, és itt lesz a Csodaceruza színező csapata is. A színházi programok pedig az alábbiak lesznek: február 26. Gobbi Hilda Színpad 11.00-12.00 Debreceni ZeneTheátrum: Leopold születésnapja (zenés mesejáték) 12.00-13.00 a Tamariska Gyermek Táncegyüttes farsangi előadása, kíséri a Zagyva banda, utána táncház.
Időpont: 2017. február 26. 10:00
Helyszín: Petőfi Irodalmi Múzeum
1053 Budapest V. kerület, Károlyi u. 16.

Családi nap a Petőfi Irodalmi Múzeumban február 26-án vasárnap! Az érdeklődők követhetik az Árgyélus királyfi szerelemkereső útját, megismerhetik az árnyszínpad működését. Minden érdeklődőt szeretettel látnak!
Időpont: 2017. február 26. 10:30
Helyszín: Erzsébetligeti Színház
1165 Budapest XVI. kerület, Hunyadvár u. 43/B.

A Kolompos együttes 1990 óta muzsikál gyerekeknek. Óvodákban, iskolákban, művelődési házakban ismertetik meg a kicsikkel a népzene, néptánc és a népszokások alapjait, mindezt szórakoztató formában. Elsősorban nem az ismeretadás a legfőbb céljuk, hanem az élményszerzés, hogy jó hangulatú, vidám, játékos, táncos-zenés mulatságokon megszerettessék a kisgyerekekkel a magyar táncművészetet. 2-8 éves korig ajánljuk! Jegyár: 900 Ft, családi: 3000 Ft (2 felnőtt+2 gyerek)
Időpont: 2017. február 26. 14:00
Helyszín: Várkert Bazár
1013 Budapest I. kerület, Ybl Miklós tér 6.

Ingyenes farsangi mulatság a Várkert Bazárban február 26-án, vasárnap a Nagycsaládosok Országos Egyesülete szervezésében! Koncert, street food, kürtöskalács, kenyérlángos, jótékonysági fánksütés, rock&roll party, tűzzsonglőrök, maszkabál és gólyalábasok, fótószalon és jelmeztár Buda legszínesebb télbúcsúztatóján!
Időpont: 2017. február 26. 15:00
Helyszín: Művészetek Háza Gödöllő
2100 Gödöllő, Szabadság út 6.

A program: 15.00 farsangi kézműves foglalkozás 16.00 Kolompos táncház, farsangi jelmezes felvonulással A családi délután alatt a Magyar Népmesék sorozatból vetítenek meséket.
Időpont: 2017. február 26. 17:30
Helyszín: Várkert Bazár
1013 Budapest I. kerület, Ybl Miklós tér 6.

Hogyan határozza meg a mentális állapotunkat és a hosszú távú jóllétünket a pénz hiánya vagy bősége? Összefüggésben van-e az anyagi jólét a lelki jólléttel? Milyen a pszichológiai magánellátás szakmai színvonala Magyarországon? Mi az, amire a megelőzés érdekében több időt és pénzt kellene áldoznunk? Dr. Bagdy Emőke lesz az est előadója, aki utána dr. Kovács Zsófiával vesz részt a beszélgetésben, amelyen szokás szerint a nézők is kérdezhetnek. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Időpont: 2017. február 28. 18:00 -tól 20:00-ig
Helyszín: Eötvös10 Színtér
1067 Budapest VI. kerület, Eötvös u. 10.

Apa Akadémia – előadások az apaságról apáknak és anyáknak avagy apának lenni az Internet korában. Lehet jól csinálni? 2017 “alapozó” előadássorozatunk a következő fontos kérdésekkel foglalkozik: Túlóra – család – gyerekek. Vajon jó apa vagyok? Lehetek jó apa a mindennapi mókuskerékben? Ötletek, megoldási javaslatok. Milyen apa kell a mai gyerekeknek? Pszichológiai ismeretek érthető nyelven. Férfi dolog: a legfontosabb apai szerepek, amiket minden apának ismernie kell. Az apai (és anyai) szerepekről világosan. Modern világ – megváltozott apa és anya szerepek. Családi működés az Internet és az okos telefonok világában. Mi az, amit csak apa tud megoldani? Az előadások Budapesten kerülnek megrendezésre. Az előadások pontos dátumáról és helyszínéről értesítést küldenek minden kedves érdeklődőnek. APA AKADÉMIA nyitó előadás Időpont: 2017.február 28. (kedd) 18.00 óra Helyszín: Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér ( 1067 Budapest, Eötvös u.10) Előadásokra jelentkezni és tájékoztatót kérni itt lehet: http://lederlaszlo.com/apa-akademia/
Korábbi programok
Partnereink: