Mandiner.család programajánló


Időpont: 2017. március 14. 10:00 -tól 2017. június 18. 18:00-ig
Helyszín: Fusion Élményközpont
2040 Budaörs, Kelet u.1.

A LEGO Kocka Kiállítás 2017. március 14. és június 18. között a budaörsi Fusion Élményközpontban tekinthető meg. A kiállítás nem csak a plakátja szerint gigantikus: közel 3 000nm alapterületen több millió LEGO kockából megépített közel 100 makett várja a látogatókat, óriási LEGO játszóházzal és minimozival kiegészítve. A kiállítás legmonumentálisabb darabja az 1:25 méretarányban felépített, 11 méter hosszú és 3 méter magas Titanic hajó, ami 500 000 db Lego kockát rejt magában. Érdemes körbejárni, az apróbb részleteket is megfigyelni, hiszen még a Lego figurák ruházata is korhű, emellett a Titanicról készült híres mozifilm több híres jelenete is megelevenedik a modellen. A hajó egyik oldala nappali, a másik pedig éjszakai megvilágításban tekinthető meg, a modell melletti információs táblákról pedig sok érdekes információt megtudhatunk a hajóról.
Időpont: 2017. március 18. 00:00 -tól 2017. április 30. 00:00-ig
Helyszín: Mezőgazdasági Múzeum
1146 Budapest XIV. kerület, Városliget, Vajdahunyadvár

A Mezőgazdasági Múzeumban 2017. március 18-án nyíló, új tavaszi kiállítás és játék egy képzeletbeli, tengermélyi utazásra hívja a látogatókat. Egy különleges tengeralattjáró utasaként sosem látott tengeri tájakat barangolnak be, miközben megtévesztő feladványok és furfangos fejtörők teszik próbára bátorságukat és ügyességüket. Vajon mit rejt az óceán sötétje? Miféle titkos kísérlet zajlik a roppant mélységben? Vakmerő elme vagy hóbortos képzelet szövi a fortélyos tervet? Aki csatlakozik a titkos küldetéshez, alámerülhet a Bűvös Óceán káprázatos birodalmába, de vigyázat, a rejtelmes vízi világ meglepő kalandokat tartogat! A Bűvös Óceán kiállítást járva a látogatók kideríthetik, képesek-e a próbatételek közepette is a célig kormányozni búvárhajójukat, ki tudják-e szabadítani az alvó ceteket az álomcsapdából, meg tudják-e fejteni a talányos buborékrajzot, és vajon elboldogulnak-e egy csapat bolondos tengeri teknőssel vagy a Tű-fok parányi lakójával. Ha elég szerencsések, találkozhatnak a mélység rejtőzködő urával és tengeri birodalma különös, megbűvölt lényeivel is. Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, mellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a titokhoz. A több mint 1000 négyzetméteren elterülő, izgalmas kiállítás és játék megújult látványvilággal, rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja a kalandvágyó látogatókat. A BŰVÖS ÓCEÁN – Titkos tengeri küldetés című kiállítás és játék 2017. március 18-tól április 30-ig látogatható a Vajdahunyadvárban. A kiállítás az f exhibition szervezésében valósul meg. A belépőjeggyel a múzeum összes állandó és időszaki kiállítása megtekinthető.
Időpont: 2017. április 8. 00:00 -tól 2017. augusztus 27. 00:00-ig
Helyszín: Fővárosi Nagycirkusz
1146 Budapest XIV. kerület, Állatkerti krt. 12/a.

Jégbe zárt cirkuszvilág április 8- tól a Fővárosi Nagycirkusz-ban!
Időpont: 2017. április 29. 09:00 -tól 2017. május 1. 20:00-ig
Helyszín: Városliget
1146 Budapest XIV. kerület,

2017 április 29-30, május 1-én idén is megrendezésre kerül a Városligeti Majális, ami felhőtlen kikapcsolódást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A vásári forgatag, a gasztronómia széles tárháza és a vidámpark mellett 3 napon kersztül egésznapos színpadi produkcióval kedveskedünk a látogatóknak! Vendégünk lesz többek között Tompeti és Barátai, a Buborék együttes, Caramel, Gáspár Laci, a Happy Gang, Nótár Mary és még sokan mások!
Időpont: 2017. április 29. 10:00 -tól 19:00-ig
Helyszín: Millenáris D csarnok
1024 Budapest II. kerület, Kis Rókus u. 16-20.

2017. április 29-én a Millenáris Park D-csarnokában ötödik alkalommal nyitja meg kapuit a Felfedezők Napja A Földgömb magazin és a Magyar Földrajzi Társaság szervezésében. Idén a vízkincsünk témája áll a középpontban.Pillantsatok be a terepi kutatók munkájába és töltsetek egy kellemes napot tartalmas szórakozással! A rendezvényen a terepi kutatás minden területe helyet kap: klímakutatás, őslénykutatás, ősföldrajzi kutatás, földtani kutatás, felszínfejlődés-kutatás, ökológiai kutatás, régészet, néprajzkutatás, űrkutatás.
Időpont: 2017. április 29. 18:00
Helyszín: Boldog Salkaházi Sára Plébánia Közösségi Terem
1155 Budapest XV. kerület, Pattogós u. 1.

Csak a krimikben van ilyen? - Emberkereskedelem és prostitúció Vendég Németh Ágnes ezredes, az ORFK bűnmegelőzési osztályának vezetője, aki először egy körülbelül 30 perces előadást tart a témáról, majd Kölnei Líviával, a kepmas.hu főszerkesztőjével beszélget. Azt szokták mondani, a rendőri hivatás férfias szakma. Németh Ágnes határozott, erőteljes, barátságos személyiség és az ORFK bűnmegelőzési osztályának vezetője. Ez a csoport nem nyomozással vagy az elkövetővel foglalkozik, hanem a sértettekkel és a veszélyeztetett korosztályokkal, csoportokkal. Állandó témáik: család-, gyermek- és ifjúságvédelem, vagyonvédelem, kábítószer-prevenció, iskolai programok, online élettér védelme, időskorúak védelme, áldozatvédelem. Feladatuk a tájékoztatás, hogy ne váljunk áldozattá, elkerüljünk a veszélyes helyzeteket. A Képmás-esten az emberkereskedelemről, prostitúcióról beszélgetnek. Érintik a szervkereskedelmet, az álházasság intézményét, a munka célú kizsákmányolást.Vendégüket megkérdezik: hogyan lehet nap mint nap érzelmileg távol tartani magát az esetektől. Hogyan lehet megőrizni egy ilyen szakmában a női értékeket? HELYSZÍN: Boldog Salkaházi Sára Plébánia Közösségi Terem (Budapest, XV. ker. Pattogós u. 1.) A rendezvényen való részvétel ingyenes, de helyszíni regisztrációhoz kötött. További információ: + 36 1 365 1414 | szerkesztoseg@kepmas.hu
Időpont: 2017. április 30. 09:30
Helyszín: Kolibri Fészek
1065 Budapest VI. kerület, Andrássy út 74.

A Kolibri Színház bábművészei, Bodnár Zoltán, Szívós Károly, Tisza Bea és Török Ágnes, a bábozás legmodernebb irányzatait és a babákkal való játék legősibb gesztusait ötvözik előadásukban. Orosz Klaudia bábjai egyszerű játékelemekből összeállíthatóak, s a szemünk láttára az előadás során új és új formát öltenek. Az eseménysor három átváltozó bohócfigura csetléséből, botlásából alakul ki. Az átváltozásokat énekhang és improvizált zenekíséret teszi még változatosabbá.
Időpont: 2017. április 30. 10:00 -tól 2017. május 1. 22:00-ig
Helyszín: Budapest
1529 Budapest,

Versenyautók, versenymotorok, sőt, versenykamionok a város szívében? Igen, ez a Nagy Futam, amelyet hagyományosan minden évben május 1-jén tartanak meg – immár ötödik alkalommal –, s amely jó alkalom arra, hogy a nézők testközelből megismerhessék az autó-motorsport világát. Az idén is tiszteletüket teszik nálunk aktív F1-es pilóták – ők emelik majd az esemény fényét, amelyet ezúttal is Budapest belvárosában tartanak meg, igaz, az előző évekhez képest új útvonalon. A rendezvénynek azon felül, hogy rendkívüli látványossággal szolgál a közönségnek (hiszen szinte már presztízs, hogy ezen a rendezvényen a „szakma” legjobbjai vegyenek részt), nem titkolt célja, hogy közelebb hozza a nézőkhöz a technikai sportokat. A rendezvény már-már hagyománynak számít Budapesten, s azért is számít igazi kuriózumnak, mert a rajongók annyira közel kerülhetnek itt a versenyzőkhöz és a versenyautókhoz, motorokhoz, kamionokhoz, mint egy zárt versenypályán soha. A parádé elképesztő látványosságot jelent május 1-jén a technikai sportok kedvelőinek. Noha a Nagy Futamot május 1-jén tartják meg, a nézőknek már április 30-án, vasárnap lehetőségük lesz arra, hogy beleszagoljanak egy kicsit a benzingőzös világba, hiszen a Városháza Parkban addigra már felépül a paddock, ahol a szurkolók egy nappal a „rajt” előtt délelőtt 10 órától megnézhetik a résztvevő versenygépeket.
Időpont: 2017. április 30. 15:00
Helyszín: Duna Palota
1051 Budapest V. kerület, Zrínyi utca 5.

Hamupipőke, szülei halála után gonosz mostohaanyjával és annak két undok lányával él kiszolgáltatott szolgasorban. Amikor a királyi udvar meghívókat küld szét, hogy a fiatal hercegnek menyasszonyt találjanak, Hamupipőke reménykedni kezd, hogy ő is rátalálhat a boldogságra. Mostohaanyja nem engedi el a bálba, azonban egy varázslatos tündér segítségével a fiatal lány élete örökre megváltozik... Charles Perrault meséje alapján a szövegkönyvet írta és színpadra alkalmazta: Iványi Árpád Szereplők: Hamupipőke: Gaál Mónika Herceg: Illyés Viktor Mostoha: Weisz Ildikó Anasztázia: Dömök Edina Drizella: Takács-Kiss Zsuzsanna Tündér: Boldizsár Tünde Hopmester: Harcsik Róbert / Csutorás Bánk Mesélő: Siménfalvy Ágota
Időpont: 2017. április 30. 23:07
Helyszín: Budapest Bábszínház
1062 Budapest VI. kerület, Andrássy út 69.

„FINDUSZ Te, a nadrág, az miért pont nadrág? És a csapágy miért pont csapágy? És azt tudtad, hogy négy lábam van? Neked hány lábad van? Van olyan, hogy nadrágcsapágy? Olyat szeretnék! Mik ezek a rajzok itt? És azt ismered, hogy a nyuszika megy az erdőben, és találkozik a mosógéppel? Mert én nem. Elmondod? Úristen, hová tűnt a szemem? Nem látom a szemem! Tetszik a bajszom? A te bajszod azért olyan sűrű, mert száz éves vagy? Mentél már neki üvegajtónak? Én még nem, az milyen? Az üvegajtó is fából van? Vagy nadrágból? Csak kérdezem. PETTSON Figyelj rám, Findusz. Ismertetem a házirendet. Első szabály: egyszerre csak egy kérdést lehet feltenni.” A svéd szerző, Sven Nordqvist maga illusztrálta könyveinek címszereplője egy magának való falusi ezermester, Pettson és minden lében kanál macskája, Findusz. Findusz – mint minden gyerek – ezer kérdést tesz fel, és ha nem tetszik neki valami, világgá megy. Pettson pedig – mint minden felnőtt – szabályokat állít fel, olykor elveszti türelmét, de mindennél jobban szereti szeleburdi macskáját. Az előadás egy év történetébe sűríti a furcsa páros kalandjait. A tavaszból nyár lesz, a nyárból ősz, és mire eljön a karácsony, az is kiderül hány születésnapja lehet egy macskának, hogyan készül a palacsintatorta, mi az a mikulásgép, és kik azok a muklák.
Időpont: 2017. május 1. 09:00 -tól 17:00-ig
Helyszín: Skanzen
2000 Szentendre, Sztaravodai út

MÁJUS 1-ÉN A LÁTOGATÓKKAL EGYÜTT ÚJ LÁTVÁNYOSSÁGGAL ÉS LAJKÓ FÉLIX KONCERTTEL ÜNNEPLI 50. SZÜLETÉSNAPJÁT A SKANZEN. Az ünnepi program központi helyszíne a Felföldi mezőváros. Itt mutatkozik be először a Szabadtéri Néprajzi Múzeum új attrakciója, az „Élő Történelem". Valóságos időutazás során a látogatók beleshetnek egy századvégi kisváros lakóinak mindennapjaiba és megtudhatják, hogyan bolygatja fel életüket az ismert színésznő érkezése. A szatócsboltban arról értesülünk, hogy milyen piperéket használtak a városi asszonyok százhúsz évvel ezelőtt, a csizmadia-műhelyben méretet vesznek a lábunkról a divatos lábbeli elkészítéséhez. A szatócs fia szerelmes lesz, az özvegyasszony folyton zsörtölődik a csizmadiával. A korhű ruhákban előadott jeleneteket korabeli helyszíneken követhetjük nyomon. A mezőváros főterén mutatványosok, gólyalábasok, vándor színi társulat gondoskodik a vásári hangulatról. A portákon gyertyamártás, szövés-fonás, mézeskalács-készítés mellett megelevenednek a májushoz kapcsolódó népszokások. A Cellux Csoporttal újrahasznosított tárgyak készülnek és lesz festőiskola szentendrei művészek bevonásával. A múzeum többi részén a Skanzen 50 éves történetének pillanatait villantják fel. Az ünnepnapot a virtuóz hegedűművész, LAJKÓ FÉLIX KONCERTJE zárja.
Időpont: 2017. május 1. 10:00
Helyszín: Campona előtti parkoló
1223 Budapest XXII. kerület, Nagytétényi út 37-48.

10:00-től Zenés ébresztő a Budafoki Fúvósegylettel a kerületben 11:20-12:15 Kerületi iskolák bemutató előadásai 12:15 Stand up sztorik - Domokos László színész 12:45-13:30 Klauzál Ház művészeti csoportjainak bemutatója 13:30-14:00 Virsli evő, sörivó verseny - Pribelszky Norbert színész 14:00-15:20 Klauzál Ház művészeti csoportjainak bemutatója 15:20-16:00 Torna- és sportvetélkedő gyerekeknek – Nyári Dia színész vezetésével 16:00-17:00 Gyermekek Majálisa – Varázslatos mesekártyák DISNEY SZTÁROK A SZÍNPADON 17:00-17:30 Solti Ádám és Nyári Dia zenei koncertje 17:30-18:00 Klauzál Ház művészeti csoportjainak bemutatója 18:00-18:30 Solti Ádám és Gyebnár Csekka zenei koncertje 18:30 Közönségtalálkozó a népszerű televízió sorozat szereplőivel 19:00 Tolvai Renáta és zenekara nagykoncert 20:45 Flying Times rock and roll és Elvis show
Időpont: 2017. május 1. 10:00
Helyszín: Rákosmente
1173 Budapest XVII. kerület, Fő tér

Helyszín: Budapest XVII. kerület, Ferihegyi út Pesti út és Gyökér utca lezárt szakaszán Idén is színes színpadi-, és térprogramokkal vár mindenkit a majális! Közreműködnek Rákosmente művészeti csoportjai, civil szervezetei, egyházai. Este Ladánybene 27 élő nagykoncert.
Időpont: 2017. május 1. 10:00
Helyszín: Bókay-kert
1181 Budapest XVIII. kerület, Szélmalom u. 33.

Május elsején ismét gazdag programok várják a 18. kerületieket, a Bókay-kertben majálist rendeznek sok-sok zenével és programokkal, az Új Tündérkert Étteremnél újra felvonulnak az öreg traktorcsodák, az Ízek Kavalkádja programsorozathoz csatlakozva pedig a Kossuth téren a 25. Tébláb Nemzetközi Néptáncfesztivál is színesíti a hétvégét és a majálisi forgatagot. A Bókay-kertben reggel 10 órakkor kezdődnek a majálisi programok májusfa állítással, lesz sportbemutató az Akadémiától, tánc és zene, este pedig Ganxsta Zolee lép fel bandájával.
Időpont: 2017. május 1. 14:30
Helyszín: Tabán
1013 Budapest I. kerület, Kereszt utca

A Tabán a Gellért-hegy és a Várhegy közötti dombos terület nagy történelmi múlttal dicsekedhet, emellett a nagy tágas park az 1970-es évektől a hazai könnyűzenei élet egyik meghatározó helyszíne lett. A minden évben megtartott Május 1-i koncertek hagyománnyá váltak, az évek folyamán fellépett itt a „nagy generáció” összes képviselője. A nagy öregek mellett, mindig szerepet kapnak fiatal zenekarok is, ennek hatására a fiatalabb korosztály megismeri az előző generáció zenéjét és a helyszínre kilátogató idősebb korosztály bepillantást nyerhet a mai zenei életbe. Az idei fellépők: - Maxisun - Abaházi Csaba és a MégEgyKör - Török Ádám és a Mini - Beatrice - Bill és Hobo újra együtt - Tátrai Band
Időpont: 2017. május 1. 18:00
Helyszín: Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest XI. kerület, Sztregova u. 3.

Novák Péter és a Kultúrpart társulata Üzenet a Földről c. darabját nagy sikerrel játsszák az ország számos színpadán. A produkció Weöres Sándor megzenésített verseire, és Novák interaktív beszélgetéseire épül a fenntartható fejlődés témakörében. Az előadásból most lemez is készült. „Itt van minden nemzet apraja-nagyja, szabadon gyakorolva faji, nemi, etnikai, vallási meggyőződését. Álompolgári ismeretek alapfokon, a flóra és fauna, tűz, víz, föld, levegő, az éltető négy elem mellett.” – foglalta össze az előadás üzenetét Novák Péter. A Kultúrpart saját stúdiójában rögzített korongon 29 szám hallható. A zenészek között találjuk a Pál Utcai Fiúkból ismert Molnár Balázst, az Etnofon Zenei Társulás billentyűsét Küttel Dávidot, a Príma-díjas fúvós Szokolay Dongó Balázst, a Kimnowak egykori dobosát Nyíri Sándort, valamint László Braun gitárost. Bár maga az előadás a 12-16 éves korosztálynak szól, a lemez korántsem gyereklemez: a felnőttek számára éppúgy fontos üzenetet közvetít, mint a fiataloknak. Üzenetet, a Földről. A koncertre a belépés ingyenes!
Időpont: 2017. május 5. 18:00
Helyszín: Semmelweis Egyetem
1089 Budapest VIII. kerület, Nagyvárad tér 4.

2017. május 05. 18:00 Győrffy Zsuzsa: Párkapcsolati szokások a magyar fiatalok körében. Hogyan látják a nők és hogyan a férfiak? 19:20 Pál Ferenc - EGYÉNI ÉLETCÉLOK - KÖZÖS ÁLMOK, Hogyan csináljuk együtt?
Időpont: 2017. május 9. 18:00 -tól 20:00-ig
Helyszín: Szent II. János Pál Iskolaközpont
1116 Budapest XI. kerület, Mezőkövesd u. 10.

• A szövetségben élő ember jellemzői • Az emberi élet legnagyobb kalandjának lehetősége: a szövetség • Mi múlik rajtunk? • A szövetségi élet gyümölcsei • Miért nem elég az ismeret?
Időpont: 2017. május 10. 18:00
Helyszín: Eötvös10 Színtér
1067 Budapest VI. kerület, Eötvös u. 10.

Téma: Fiús apák, lányos apák. Beszélgetős előadás arról, hogy miben különbözik a fiúk és a lányok apai nevelése. Mit tehet egy apa azért, hogy a legjobbat biztosítsa fiai és lányai számára? Szó lesz az apai szigorról, a férfias nevelésről, a macsó férfi kultúráról, a mama hotelről és a papa bankról. Sorra veszik a leggyakoribb, nehezen kikerülhető apa- csapdákat.
Időpont: 2017. május 15. 19:00 -tól 21:00-ig
Helyszín: Belvárosi Színház
1075 Budapest VII. kerület, Károly krt. 3/a.

2017. május 15. (hétfő) 19:00 Dr. Bagdy Emőke előadása Budapesten Téma: Akarsz-e, tudsz-e boldog lenni? Helyszín: Belvárosi Színház 1075 Budapest, Károly krt. 3/a
Időpont:
Időpont:
Időpont:
Időpont:
Korábbi programok
Partnereink: