dr. Lőrincz Anna

jogász, leendő gyógypedagógus

dr. Lőrincz Anna vagyok, gyógypedagógiai tanulmányokat folytató „diák”, négygyermekes anya, feleség, és a hétköznapok során fogyatékkal élőkkel talán az átlagosnál többet találkozó állampolgár. Végzettségemet tekintve pedig jogász.

2017. március 28. 22:11
Noha sokan lelkesen készülünk rá, az április 2-án ünnepelendő világnap azon események közé tartozik, amit korántsem jókedvünkben tartunk.
2017. március 20. 22:30
Sorozatunk első alakja, Báder Ricsi beszélgetésünk végén „egy különleges sorsú és nagyon tehetséges lány”-nak, Ivanova Danielának adta tovább a szót. A sors úgy hozta, hogy éppen ezekben a hetekben vett fordulatot Daniela élete: munkahelye megszűnt, és az optimista lány ahelyett, hogy nekikeseredett volna, ezt a kényszerhelyzetet kihasználva indította el a „Lena világa” című blogot. Ha valaki rákattint az oldalra, az írásokon keresztül egy merész és sokszínű, humoros és egyben komoly kérdéseket is feszegető lány világa tárul elé. A Danielával való beszélgetés során ezeket a rétegeket bontogattuk egy akadálymentes étteremben.
2017. január 5. 14:30
Új sorozatunkban olyan embereket mutatunk be, akiknek különleges az élete: valamilyen sérültségükből adódóan nehezítettséggel élnek vagy ilyen emberekkel vannak szoros kapcsolatban. Érdekel minket, hogyan jutottak el életük mostani szakaszához, hogyan telnek napjaik, milyen kérdések foglalkoztatják őket. A sorozat egy általunk választott fiatalemberrel indul, aki a találkozás végén továbbadja a szót egy másik, az ő életében fontos szerepet játszó személynek. Így lesz ez minden további interjúalanyunk esetében – ezzel egy olyan láncolat fűződik, amelyet az egyes beszélgetőtársak közötti kapcsolatok fonnak tovább és tovább.
Jótékonysági koncert
2016. november 29. 15:23
December 3-án, a Fogyatékkal Élők Világnapján tartalmas családi programot kínál a központi idegrendszeri sérült gyermekek és családjaik megsegítéséért működő Lépjünk, hogy léphessenek Közhasznú Egyesület. Az adventi készülődésre épülő program különlegessége egy jótékonysági koncert, amelynek egyik arca Mező Misi, a Magna Cum Laude zenekar énekese. Őt kérdeztem arról, hogy miként van jelen az életében mindaz, amit egy ilyen rendezvény képvisel. Interjú.
2016. október 28. 23:20
Október 27-én mutatták be a mozikban a Julia Donaldson könyveiből készített, négy történetet tartalmazó animációs filmet, amelynek egyik epizódja a számomra nagyon kedves Graffaló történet.
Csordás Anett és Erik
2016. október 27. 00:19
A múlt héten egy sokak számára sokkoló című – és tartalmú – cikkben olvashattunk a fogyatékkal élő gyermekek oktatáshoz való jogának hazai „érvényesüléséről”. A cikkben megszólaló Csordás Anettel, a Lépjünk, hogy léphessenek!” Közhasznú Egyesület elnökével beszélgettem, oktatásról, érdekképviseletről, tenni akarásról. Interjúnk.
2016. szeptember 30. 11:57
Nick, az élő csoda itt volt, de el is ment. Ne várjunk ölbe tett kézzel, míg újra eljön Magyarországra.
2016. szeptember 19. 08:12
Aki ismeri Nick Vujicic nevét, annak számára nem fog újat mondani ez a cikk. Akik viszont nem hallottak még róla, tartsanak velem.
2016. szeptember 7. 21:53
Hogyan lesz a bajból jog vagy a jogból baj - játék a szavakkal, vagy annál picit több...
Partnereink: