A gyalogos ember

2010. január 18. 09:52

Riport a nyugdíjasról, aki Budapest összes utcáját be akarja gyalogolni.

2010. január 18. 09:52
Dr. Iglói Zoltán nyugdíjas újságíró 2004-ben döntötte el, hogy végigsétál Budapest összes utcáján, mellékutcáján és dűlőjén. Térkép alapján saját kezű vázlatokat készített egy-egy városrészről. Délelőttönként három órát gyalogol minden második nap. Délig gyalogol, az ebéd már otthon várja, délután az aznapi szakaszt dokumentálja, térképet rajzol, naplót ír. Másnap kedvenc foteljában ülve pihenteti a lábait.

A szívbetegség veszélyével szembenéző Iglói Zoltán ötvenévesen döntött úgy, hogy sétálni kezd. Hűvös őszi napokon feleségével több szakaszban körbesétálták a Balatont, majd bebarangolták a Mecsek dombjait is. Hetvenhét éves korára Budapest utcáinak kilencven százalékát sikerült már bejárnia. Csepel van még hátra, és néhány utca a kispesti és lőrinci városrészből. Útjairól vaskos kötegre rúgó feljegyzéseket őriz naplójában.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
burqus
2010. január 19. 14:18
Lábass Endre ezt már megtette a 70-es évektől kezdve. Azóta is gyönyörű írások és fotók születnek belőle.
blogen
2010. január 18. 14:05
Kár, hogy nem fog neki sikerülni. Miután a FIDESZ elvette a nyugdíját már nem lesz kedve sétálgatni, szal ez a bácsi is jobban tenné, ha elmenne az MSZP-re szavazni...
sunázó
2010. január 18. 10:06
Kedves Iglói úr, további jó egészséget. Csak tréfásan jegyzem meg, irigylem Önt - mert valószínűleg nem esett kétségbe a BKV-sztrájktól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!