Matolcsy: Radikális köztehercsökkentés

2010. május 06. 09:02

A leendő nemzetgazdasági miniszter tervei szerint egy év alatt harmadával fognak csökkenni a közterhek, és a növekedésre fognak összpontosítani. Az államháztartási hiány így öt és hat százalék között lehet.

2010. május 06. 09:02

Matolcsy György elvárásai alapján a közterhek 33 százalékos csökkentésével, az országok adózási rangsorában akár ötven helyet is előrébb léphetünk. Ezen a listán ma hazánk a 150. helyen áll.

Simor András másodszori együttműködési ajánlatával kapcsolatban kifejtette: ellenzéki közgazdászként sokat bírálta ugyan a nemzeti bank irányvonalát, de miniszterként kötelessége együttműködni a mindenkori jegybankelnökkel.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drienovác
2010. május 06. 11:12
radikális közteherviselést a jegybankelnöknek!
zoli29
2010. május 06. 09:37
"ellenzéki közgazdászként sokat bírálta ugyan a nemzeti bank irányvonalát, de miniszterként kötelessége együttműködni a mindenkori jegybankelnökkel." A görög helyzet mindenkit óvatosabbá tesz. Könnyen lehet, hogy egy időre hanyagolják a témát, enélkül is van elég bajunk.
papika
2010. május 06. 09:24
Na, ne slendriánkodjatok! A MNO-s cikk szerint, amire hivatkoztok, három év alatt csökken egyharmadára, de nálatok már egy év alatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!