Tölgyessy: Plebejusdemokrácia következik

2010. július 05. 10:08

A politikai elemző szerint Magyarországon nem fog megvalósulni a fékek és ellensúlyok rendszere, a kétharmadot a Fidesz a hatalom kiterjesztésére használja.

2010. július 05. 10:08

Tölgyessy Péter politikai elemző az MR1-Kossuth Rádió hétfő reggeli műsorában beszélt arról, hogy a kormány támogatottsága töretlen, viszont eddig nem beszélhetünk tényleges tárdadalom-, vagy gazdaságátalakító lépésekről.

Az elemző szerint az Orbán-kormány 29 pontból álló intézkedéscsomagja csupán a cselekvőképesség hitét tartotta fenn, ősztől valódi cselekvésre és eredményekre lesz szükség. Tölgyessy szerint a 29 pontos javaslat a kommunikációs ügyességek ellenére sem képes lényegileg más pályára állítani a gazdaságot.

Szó esett a bankok különadójáról is, amelyek tizennégyszeresükre nőnek. Ezek valószínűleg szét lesznek terítve a teljes gazdaságon, a kiadáscsökkentés helyetti adónövelés nem segíti a növekedést - mondta el aggályait az elemző.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2010. július 05. 20:29
Nekem mindegy, hogy minek hivják-akár diktaturának is hivhatja, akinek vaj van a füle mögött- de ilyen hireket várok, mint pl. ma: offshor cég nem nyerhet pályázatot Magyarországon ,illetve olyan se, aminek offshor háttere van. Ha ez plebejus demokrácia- mert próbálja megakadályozni a menők adóelkerülését- hát legyen az. Csak igy tovább!
soelmo
2010. július 05. 19:53
Kutyából nem lesz szalonna, Törgyesiből nem lesz soha rendes ember!Sem kommunista, sem szabaddemokrata, sem fideszes pullóverben.
Ombudsmanyus
2010. július 05. 18:15
Reggel hallgattam a rádióban, szerintem papírról olvasta fel az előre leadott kérdésekre a választ. Igaz, hogy bemondták, hogy nem élő műsor, hanem vasárnap délután vették fel, de nekem olvasott szövegnek tűnt. Biztos derogál neki befáradni a Magyar Rádióba.
Lado1945
2010. július 05. 15:10
Tölő ismét nekiáll kedvenc foglalatosságának és elkezdi "későkádorzni" az éppen aktuális rezsimet! És bár most igaza is lenne, hiszen az új Orbán-kormány rövid idő alatt kiépíti a hibridet, az antikommunista kádárizmust. De Tölő már annyiszor kiálltott farkast, hogy már oda sem fognak figyelni rá! Bár kritikája folyamatosan radikalizálódni fog, nem az ő kiábrándulása fogja megindítani a trendet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!