Pszichiátriai kezelés alatt állt a gyilkos nevelőapa

2010. augusztus 19. 11:14

Négy holttestet találtak a Komárom-Esztergom megyei Ácson egy családi házban. A gyanú szerint az anya élettársa egy késsel végzett két, 6 és 8 éves gyermekkel, mire a szülők akasztással vetettek véget életüknek.

2010. augusztus 19. 11:14

Délig hírzárlat van az ácsi családi tragédia ügyében, melyben a gyanú szerint egy férfi egy késsel ölte meg két 6 és 8 éves fiukat, majd feleségével együtt felakasztotta magát. A mentőkhöz reggel 9 körül futott be a riasztás, de mire kiérkeztek, már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A környékbeliek nem igazán ismerték a családot, ők ugyanis másfél éve költöztek Ácsra Komáromból.

Az Index információi szerint a harminc év körüli anyának a helyi közmunkaprogram adott munkát, élettársával segélyből élt. A vér szerinti apa egy benzinkutas halálával végződött almásfüzítői fegyveres rablás miatt börtönben van. A lap úgy tudja, a gyerekek állami gondozásban voltak, és csak nyárra hozták haza őket.

Frissítés 12.00: Az MTI szerint a helyiek úgy tudják, a börtönben lévő férfi kijelentette, hogy ha az asszony kapcsolatot létesít a másik férfival, lemészárolja a családot. Azt is beszélik, hogy a helyszínről egy idős embert elvittek a mentők, ő állítólag a férfi apja.

Frissítés 14.00: A Hírszerző úgy tudja, pszichiátriai kezelés alatt állt a nevelőapa, a férfi nemrég saját felelősségére jött haza az intézetből. Léber Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a helyszínen újságíróknak egyelőre csak annyit mondott: a rendőrség nem keres elkövetőt, a cselekmény a jelenlévők között játszódott le. Tájékoztatása szerint a helyszíni szemle valószínűleg estig elhúzódik.  

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
morfondír
2010. augusztus 19. 17:36
Én pedig láttam, mert ez a szakmám. Nem tökéletesen azonosak, de azonos alapmolekulával bírnak. A Rivotril jelenleg széleskörben alkalmazott gyalori szer. Emiatt van reflektorfényben. De most már elfáradtam. Én továbbra is fogom alkalmazni a többi gyógyszer mellett, amikor annak szükségét látom. Nem védhetetlen, de belátom, Te ezt nem akarod megérteni. Uff!
morfondír
2010. augusztus 19. 16:49
Értelek. Valóban a Rivotril szorongás csökkentő szer. Ha autót vezetsz akkor, ugye nem iszol? Ha dolgozol, akkor sem. Ha Rivotrilt szedsz, akkor sem. Ha mégis, akkor: karambol és/vagy halál. Munkahelyi baleset és/vagy halál. Iszonyú bamba/agresszív leszel és/vagy halál. Egyébként amit eddig írtam az nem feltételezés. Napi tapasztalatom van erről a kérdésről, sajnos szomorú.
morfondír
2010. augusztus 19. 15:53
Csak úgy..... Bocs, de a Rivotril mellékszál. Egyébként hatásos nyugtató. Az a helyzet, hogy nem nagyon van jobb. A célszerv itt a központi idegrendszer. Mit mondjak: nem minden központi idegrendszer egyforma. Enyhén szólva sem. Amelyik gyógyszer hatásos, annak vannak mellékhatásai is. Bármilyen gyógyszernek megnézed a tájékoztatóját tele van mindenféle mellékhatással. Ez természetes. Még a kamillateának is. Nem érdemes ezzel foglalkozni. De, ha tetszik, akkor csak böngésszetek.
Talon Karrde
2010. augusztus 19. 14:58
Nem hiszem hogy bármilyen szer hatása alatt cselekedett volna a nevelőapa. Manapság szerek nélkül is az életkörülmények hatására lehet olyan mély depressziós állapotba jutni, ahonnan egyetlen kiútnak csak ezt a kegyetlen véget látják (lásd még a Meggyesi (Románia) kettős gyermekgyilkosság a templomban: http://www.kronika.ro/index.php?action=open&res=39760 ) Sajnos a depresszió a XX.-ik és XXI.-ik század népbetegsége. Kezelni kell, nem hazaengedni saját felelősségre. Meggyesen is ugyanez volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!