Családi pótlék: nem tudják a jegyzők, hogyan kell megszüntetni

2010. szeptember 21. 21:31

Alig tart két hete az iskola, de máris több olyan gyerek van, akinek összegyűlt 50 igazolatlan órája. Az új szabályozás értelmében ilyen mértékű hiányzás esetén a jegyzőnek fel kell függesztenie a családi pótlék, vagy az iskoláztatási támogatás kifizetését. Az RTL Híradó által megkérdezett jegyzőknek azonban fogalmuk sincs, hogyan kell alkalmazni a törvényt.

2010. szeptember 21. 21:31

Az RTL Híradó információja szerint Heves községben például három olyan diák van, aki több, mint 50 órát hiányzott és más megyékben is gyűlnek a szülői figyelmeztetések. Az új szabályok szerint ha ennyit hiányzik a gyerek, akkor a jegyzőnek kötelessége felfüggeszteni a családi pótlék vagy az iskoláztatási támogatás kifizetését, helyette természetbeni juttatást kellene adniuk.

Se a Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, se a Belügyminisztérium és rajtuk keresztül a Közigazgatási Minisztérium sem válaszolt kedden arra, hogy ez pontosan mit jelent. A jegyzők, akikkel a tévé beszélt, mind azt mondták: nem tudják, pontosan hogyan kell alkalmazni a törvényt.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MakkA
2010. szeptember 22. 14:02
Amúgy meg a jegyzők nyilván sírnak-rínak, mert őket bicskázzák meg, ha nem jön a lé. Első körben a segílyesek, másodsorban az uzsonnások, mert hát a pénzforrást elapasztani nagy gonoszság. És a jegyzők inkább hülyét csinálnak magukból, mintsem kövessék a törvényt. Arra mindenképpen lenne lehetőségük, hogy kiküldjék az önkormányzat erre tartott alkalmazottják, hogy nézzen szét, miért nem jár a gyermek iskolába. Egyben át is adhatná a felszólítást, hogy addig visszatartják a pénzt, a gyermek pedig az önkormányzatra bemehet enni. MA
orion
2010. szeptember 22. 12:24
Hát talán úgy lehetne, hogy a jegyző ír egy e-mailt, feljegyzést, határozatot, akármit a családi pótlékot folyósító szervnek, amelyik aztán leállítja a kifizetést. Helyette a postás(rendőri védelemmel) visz egy ajánlott levelet valami egyenszöveggel, hogy t.szülő, a kölyköd b@szik iskolába járni, coki lóvé! De azonnal ám, nem holmi 30 napok meg fellebbezés meg ilyesmi! Plusz visszafizettetném(levonnám valami segíjbűű) a fölöslegesen megfőzött ebédet, az ingyenes tankönyvek időarányos árát meg a rendőri költségeket -és egy szemernyit sem hatna meg a sírás-rívás meg fogadkozás. És nem ám összevonjuk a hiányzásokat, aki átlépi a határt, annak a plusz hiányzásokat a következő hónapra "írnám jóvá". Nem lenne nehéz nyilvántartani.
adam
2010. szeptember 22. 08:39
Eszem megáll... Ezek a jegyzők valószínűleg a retekklub "Hívjá' má' fel" betelefonálós műsor törzsközönségéből kerültek ki. Indoklás nélküli elbocsátás? Hadd szóljon.
Szűcs Laci
2010. szeptember 22. 08:30
"Pénzbeni juttatások megszüntetésének bevált módszere a szóban forgó összeg arra érdemtelennek bizonyult személy részére való át nem nyújtása. " ( Bölcs Elemér)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!