Átadják a fővárosi díszpolgári címeket

2010. november 17. 10:48

A főváros napja alkalmából szerdán díszpolgári címet kap többek között Albert Flórián, Demjén Ferenc, Nádas Péter és Szörényi Levente. De két év után átveszi címét Kárpáti György olimpiai bajnok vízilabdázó is, aki korábban Demszky Gábortól nem volt hajlandó elfogadni a címet.

2010. november 17. 10:48

A díszpolgári címeket és más fővárosi elismeréseket ad át szerdán Tarlós István főpolgármester Buda, Pest és Óbuda egyesülésének 137. évfordulója alkalmából tartandó ünnepi közgyűlésen.

Díszpolgári címet kap Albert Flórián, Demjén Ferenc, Donáth Ferenc evangélikus lelkész, Lázár Egon gazdasági tanácsadó, színházszervező, Miklósa Erika operaénekes, Nádas Péter író, a szeptember 19-én elhunyt Polgár László operaénekes, Snétberger Ferenc gitárművésze, Szörényi Levente, Török Ferenc öttusázó, Ungvári Tamás író-műfordító, Zsámbéki Gábor színházigazgató.

Most veszi át díszpolgári címét Kárpáti György olimpiai bajnok vízilabdázó is, aki két éve nem volt hajlandó Demszky Gábortól átvenni az akkor kapott díjat. Pro Urbe Budapest díjat kap a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola, a Tűzraktér kulturális központ, Ferencz Győző költő, Juhász Árpád geológus, Kern András színművész, Klinghammer István egyetemi tanár.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biomechanoid
2010. november 17. 21:05
Ungvári nevére felszisszentem, de végül meggyőztem magam, hogy megérdemli. Szerintem egyik sem kapja érdemtelenül.
Honfi-fi
2010. november 17. 18:55
Talán, nem akarunk abba a hibába esni, mint a komcsik, ha hatalmon vannak, csak a talpnyalóik kaphatnak kitüntetést. Magam részéről, nem lenne szimpatikus folytatatás, ha konzervatív vezetés van hatalmon, akkor pedig csak ez az oldali promi kaphasson elismerést. Ungvári kimondottan okos ember, csak nem kellene politizálnia. Kár, hogy a rossz oldalon áll. Kárpáti Gyujika, meg sztem egy kis senki, függetlenül attól, hogy annó mázlija volt és pólós volt, aztán meglovagolta az ezzel járó farvizet.
habarcs123
2010. november 17. 17:46
Tarlós,a vörös sarlós.
bonoka
2010. november 17. 14:15
Donáth F,NádasP,UngváriT,TörökF,hajrá FIDESZ ,PFÚJJJJ! Hányingerem van!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!