Kritizálja a médiatörvényt a MÚOSZ

2010. november 30. 17:57

A Magyar Újságírók Országos Szövetségének állásfoglalása szerint a médiatörvény-tervezet a médiahatóság jogkörébe von eddig bírósági hatáskörbe tartozó tevékenységet.

2010. november 30. 17:57

A Magyar Újságírók Országos Szövetségének állásfoglalása szerint a javaslat a médiahatóság jogkörébe vonja annak, az egyébként bírósági hatáskörbe tartozó értelmezését, elbírálását és szankcionálását, hogy egy konkrét médiatartalom alkalmas lehet-e személyek, nemzetek, közösségek, nemzeti, etnikai, nyelvi és más kisebbségek vagy bármely többség, továbbá valamely egyház vagy vallási csoport nyílt vagy burkolt megsértésére, kirekesztésére.

A médiaigazgatás hatáskörének kiterjesztése a közszolgálaton túl a frekvenciakorlátok által nem érintett lineáris és lekérhető médiaszolgáltatásokra a sajtószabadság, a szerkesztői szabadság sérelme, másfelől a tulajdon feletti rendelkezés alkotmányos jogának korlátozása” - hangsúlyozza közleményében a MÚOSZ.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2010. december 01. 20:13
Bezzeg, amikor szólni kellett volna, akkor épp álomba merült. Ott se volt még rendszerváltás!
slomovicz
2010. november 30. 21:39
És a hamis Teller levél kapcsán hol volt a MÜOSZ ?
Dr. Kotász
2010. november 30. 19:02
A MUOSZ is bekaphatja,acskóig !
küllő
2010. november 30. 18:38
Akkor a MÚOSZnak is befellegzett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!