Elindult a portálok regisztrációja

2011. február 09. 17:36

Letölthető az a formanyomtatvány az NMHH honlapjáról, amellyel az online sajtótermékek regisztrálhatnak a nyilvántartásban - írja az Index. Az internetes sajtóorgánumoknak június végéig kell beadniuk regisztrációs kérelmüket. Ha lesz, ha nem lesz változás a médiatörvényben, az NMHH-nak jogalkalmazóként a hatályos törvényszöveg alapján kell eljárnia.

2011. február 09. 17:36

Szerdától a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) honlapjáról letölthető az a formanyomtatvány, amellyel az online sajtótermékek a nyilvántartásba vételüket kérelmezhetik. Az internetes sajtóorgánumoknak június végéig kell beadniuk regisztrációs kérelmüket, a két legnagyobb hírportál, az Index és az Origó azonban már megtette ezt.

Az Index felvetésére, hogy az Európai Bizottság a regisztrációs szabályok túlterjeszkedő alkalmazásával kapcsolatban is hangot adott a médiatörvénnyel szembeni aggályainak, így elképzelhető, hogy a jogszabály e pontja rövidesen módosulni fog, Kiricsi Karola úgy felelt: az NMHH-nak jogalkalmazóként a hatályos törvényszöveg alapján kell eljárnia.

A bejelentési lap mellett letölthető tájékoztató segít annak eldöntésében, hogy mely internetes oldalaknak kell regisztrálni. Annak kell regisztrálnia, aki olyan oldalt üzemeltet, „amelyet gazdasági szolgáltatásként nyújtanak, amelynek tartalmáért valamely természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság szerkesztői felelősséget visel, és amelynek elsődleges célja szövegből, illetve képekből álló tartalmaknak a nyilvánossághoz való eljuttatása tájékoztatás, szórakoztatás vagy oktatás céljából valamely elektronikus hírközlő hálózaton keresztül".

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gróf Bercsényi
2011. február 09. 19:20
Nem is tudtam, Balogh Laci elvitte Szegedre a hivatal központját? Nagyon helyes! Ne minden a vízfejben legyen! Szerintem az ország fővárosának sem a tönk szélén álló júdeobolsevik központnak kellene lennie, hanem pl. a régi koronázóváros-fővárosnak, Székesfehérvárnak. Oda kellene leköltöztetni a kormányhivatalokat - ettől persze a törvényhozás még maradhatna Budapesten.
kulalak
2011. február 09. 18:42
NeM- HíHaHi- INyiKK 6721 Szeged, Csongrádi sugárút 15. Probald ezt gyorsan haromszor:)
HattoryHanzo
2011. február 09. 18:37
"A kitöltött bejelentő lapot és mellékleteit postai úton, eredetiben, cégszerűen aláírva kérjük eljuttatni a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala Információszolgáltatási és Nyilvántartási Kompetencia Központ címére: 6721 Szeged, Csongrádi sgt. 15. vagy 6701 Szeged, Pf.: 689." Egyrészt a központ neve teljesen király, ennél hülyébb nevet még pályázat útján se sikerült volna találni, másrészt mi a túró az sgt.?
freehckr
2011. február 09. 17:53
„Tisztelt Látogatók! A Nemzeti Hírközlési Hatóság hálózatának karbantartása miatt az NHH internetes szolgáltatásai nem elérhetőek...” Höhöhö. DoS?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!