Természetkárosítás a hóvirágszedés

2011. március 07. 12:31

Természetkárosítás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás négy szlovák nő ellen, akik több ezer szár hóvirágot szedtek a hétvégén Máriakálnok térségében - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

2011. március 07. 12:31

A hóvirág 2005 óta védett növény Magyarországon. Törvény tiltja az engedély nélküli gyűjtését, veszélyeztetését, elpusztítását, élőhelyének károsítását. A törvénysértők 2 év, illetve bizonyos értékhatár felett 3 év szabadságvesztést kaphatnak.

A nők - állításuk szerint - nem tudták, hogy védett növényről van szó. Mire a rendőrség tetten érte őket, már 8 kilónak megfelelő mennyiségű virágot szedtek le. Elmondásul szerint virágcsokronként 15 eurócentet ígért nekik egy kereskedő.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kosinva
2011. március 08. 09:23
Egy hóvirág leszedése, még nem főbenjáró bűn, de 8 kiló már az.
morfondír
2011. március 07. 23:30
Galanthus nivalis, ugye? Erről nem is beszélve: Nivalin is competitive reversible inhibitor of Acetylcholinesterase (AChE) and prolongs the hydrolysis of endogenous mediator acetylcholine, thereby increasing its accumulation in the choline sensitive postsynaptic membranes. :o) Bocs!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!