Esztergom: megszűnik a tömegközlekedés

2011. április 06. 16:40

A Vértes Volán Zrt. június végén megszünteti a helyi tömegközlekedést Esztergomban, mert az önkormányzat három éve nem fizet a szolgáltatásért.

2011. április 06. 16:40

Esztergom 112 milliós tartozást halmozott fel. Németh Tamás, a Vértes Volán Zrt. vezérigazgatója szerint a problémát súlyosbítja az önkormányzatnál indult adósságrendezési eljárás, melynek keretében a tartozást befogadták, de sem garancia, sem határidő nincs a fizetési kötelezettségre. Valószínűsíthető, hogy az elmúlt három évre és az idei hat hónapra vonatkozó szolgáltatási árnak egy részét veszteségként kell elkönyvelni - áll a társaság közleményében.

A tömegközlekedési szerződés felmondásáról a közlekedési vállalat hétfőn személyesen kézbesített levélben értesítette az önkormányzatot, miután többször is eredménytelen kísérletet tett a vita rendezésére.

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
predator
2011. április 08. 00:22
Bavó Meggyes!
Frenki3
2011. április 07. 15:46
ELNÉZÉST KÉRT BUDAI BERNADETT KORÁBBI KORMÁNYSZÓVIVŐ Eltekintett a büntetőeljárástól Meggyes Tamás, miután Budai Bernadett elnézést kért tőle, amiért drogozással vádolta az áprilisi országgyűlési választások kampányában. Budai a bírósági tárgyaláson elmondta, elfogadja, hogy az országgyűlési képviselő sohasem nyúlt kábítószerhez. Még áprilisban jelent meg a szocialisták országos honlapján egy cikk, amelyben Meggyes Tamást drogozással vádolta az újságíró, valamint Budai Bernadett akkor szóvivő. A tárgyaláson mind a ketten bocsánatot kértek kijelentéseikért. Budai és a cikk írója is elmondta, éppen kampány volt és előfordult, hogy ilyen eszközöket alkalmaztak. Meggyes Tamás ezt követően eltekintett a további eljárástól. Mint mondta: „semmi értelme a hadakozásnak, ha a valóság helyre billen, és nyilvánosságra kerül az igazság”. A Fidesz Esztergomi Szervezete úgy látja, ez is bizonyítja, hogy a szocialisták politikai játszmáiba bármi megengedett, akár úgy is, hogy tudják, később ezért felelniük kell.
liberálzöld.
2011. április 07. 15:34
Nincs Esztergomban semmi gond! Meggyes úr minden reggel sodor egy füvest a város összes lakójának és máris tele lesz az utca mosolyogva munkába gyalogló emberekkel. Remélhetőleg a déler is vár 3 évet, hogy beszedje a spangli árát :).
Frenki3
2011. április 07. 15:28
A FÜGGETLEN Tétényi! Hát igen,Dr.Weinek Leonard (szdsz)Zugló Verók(mszp)Terézváros, na és Tétényi(független) 2007.OKTÓBER.05. "Zugló önkormányzati szakértője, Tétényi Éva történelmi eseménynek nevezte a Világörökségi Fórum összehívását. A Terézváros korábbi főépítésze" 2006. szeptember 1. "Tétényi Éva korábban Budapest VI. kerület, Terézváros főépítésze volt, és legutóbb Esztergom város örökségvédelmi tanácsadójaként is sokat tett azért, hogy minél inkább egyensúlyba kerüljön új és régi az építészet területén." Nem nyilvános mennyit fizetett ennek a cégnek Esztergom az elvállalt, de el nem végzett munkáért. Na ki van ebben a cégben? Archicon Stúdió Tervező és Szolgáltató Bt. címe, telefonszáma és szolgáltatásai. Cím: 2500 Esztergom, Jókai Mór utca 8. Igen, Tétényi!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!