Matolcsy befagyasztaná a stabilitási alapot

2011. április 09. 15:20

A nemzetgazdasági miniszter véglegesítené a februárban jóváhagyott 250 milliárdos alapot.

2011. április 09. 15:20

A gazdaságban meglévő kockázatok miatt a 250 milliárd forintos stabilitási alap végleges zárolását javasolja Matolcsy György Orbán Viktor miniszterelnöknek - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szombaton Gödöllőn.

Az ECOFIN ülésen elhangzottak alapján leszűrhető, hogy a gazdasági és pénzügyi válságnak az Európai Unióban és a világban még nincs vége, a gazdaságban jelentős kockázatok, bizonytalanságok és egyensúlytalanságok vannak jelen, a bankrendszer még sérülékeny, az energia- és élelmiszerárak alakulása további bizonytalanságot jelent - emelte ki a nemzetgazdasági miniszter.

A 250 milliárdos stabilitási tartalékra Matolcsy tett korábban javaslatot, azt feburár elején hagyta jóvá a miniszterelnök. Az akkori bejelentés szerint az alapot csak akkor használja fel a kormány, ha a lehetséges kockázatok valódi gondot okoznak. Ha mégsem kell az elkülönített keretet igénybe venni, az az év végén visszakerül a költségvetésbe. A bruttó hazai össztermék 1 százalékához közelítő mértékű alapot nem a költségvetési tartalékból és nem az adósságfinanszírozásra félretett keretből, hanem a 2011. évi költségvetésből töltik fel.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aldo Raine hadnagy
2011. április 10. 20:52
A "stabilitási alap" voltaképp egy megszorítás(emiatt sok helyen juttatás csökkenés,elbocsátások,és egyéb nyalánkságpok várhatók). "Matolcsy befagyasztaná a stabilitási alapot" Matolcsyt kéne befagyasztani,mint Han Solo-t.Talán akkor kevesebb kárt okozna az országnak.
t34
2011. április 10. 17:41
Eltolcsy György?!
emhem
2011. április 10. 15:37
"... hogy a gazdasági és pénzügyi válságnak az Európai Unióban és a világban még nincs vége, a gazdaságban jelentős kockázatok, bizonytalanságok és egyensúlytalanságok vannak jelen, ..." én most itt két lehetőséget látok: 1. matolcsy most jött rá, hogy még mindig válság van. ez (már sokadjára) komolyan megkérdőjelezi a szaktudását 2. matolcsy eddig is tudta, hogy válság van, ennek ellenére jóléti intézkedéseket hozott, s minthogy az - csodák csodájára - bedőlt, a 250 milliárd forintos tartalékból kell finanszírozni. ez szintén (már sokadjára) komolyan megkérdőjelezi a szaktudását. kérdem én (már sokadjára), hogy kerülhet egy ilyen ember pénzügyminiszteri székbe?
lincoln ábrahám
2011. április 10. 09:32
Szó nincs megszorításról. A magyar törvényhozás tökéletesen elcseszte a 2011. évi költségvetést. (is) Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!