Uniós eljárás az abortuszellenes kampány miatt?

2011. június 08. 17:32

Nem összeegyeztethető a kampány azzal a programmal, ahonnan Magyarország a pénzt kapta. Az unió alapjogi biztosa ezért felszólította a kormányt, hogy semmisítse meg a plakátokat, ellenkező esetben eljárást indítanak.

2011. június 08. 17:32

Az Európai Parlament magyar alkotmánnyal foglalkozó plenáris ülésén szóbakerült a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) abortuszellenes kampánya is. Az egyik képviselő arról kérdezte Viviane Reding alapjogi biztost, hogy összeegyeztethető-e az EU Progress Programjának szabályaival, hogy az innen nyert pénzből finanszírozzák a kampányt.

Reding válaszában kifejtette, a kampány nincs összhangban azzal a programmal, ahonnan a pénzt Magyarország kapta. Felszólították a magyar kormányt, hogy állítsa le a kampányt, és hogy semmisítsék meg a posztereket. Ha nem teszik meg, akkor eljárást indítanak a kormány ellen, és vissza kell fizetniük a megítélt összeget - írja a Hírszerző, aki eddig hiába kereste az ügyben a Nefmi sajtóosztályát.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
z.marian
2011. június 09. 12:19
Az impotencia uniója már megint mit prédikál? Tekintetüket inkább oda vessék, ahol diszkriminálják, megfélemlítik a polgárokat, betiltják anyanyelvük használatát, állami szervek molesztálják a nemzeti közösségeket, stb. Nah, ezért fog az EU elsüllyedni, mert azzal foglalkozik, amihez semmi köze sincsen, amire meg hivatott lenne, arra meg rá sem hederít. "EU - it's all about the business."
sky.net
2011. június 09. 10:14
népirtók, butítók , hazugok, lenyúlók európája
mr.Marcang
2011. június 09. 09:39
A Reding anyuka, apuka ezt nagyon elbaszta. Talán nem volt pénzük abortuszra.
magnamater
2011. június 09. 09:14
Előírta az EU a parasztnak flancosra építse meg a tyúkólat annak meg kifejezetten örűlnek ha kürettel anyát és magzatot ölnek az EUban csupa őrültek ülnek vagy a tyúkokat nézik hölgyeknek a magyarok kezdhetnek rettegni érdemes volt e Moszkvát Brüsszelre cserélni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!