A kismamákat segítené az új Munka törvénykönyve

2011. július 25. 18:43

A gyermeket nevelő anyáknak, a szülési szabadságról visszatérőknek a munka világába való visszavezetését szolgáló törvényt tervez a Fidesz - mondta hétfőn Lázár János.

2011. július 25. 18:43

„Az új munka törvénykönyvében olyan szabályozásra van szükség, amely a gyermeket nevelő anyáknak, a szülési szabadságról visszatérőknek a munka világába való visszavezetését szolgálja” - nyilatkozta hétfőn Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője az MTI-nek. A politikus kifejtette: ma az ország egyik legnagyobb gondja, hogy nincs elég munkahely, és ez számos össztársadalmi probléma forrása.

Magyarország megújulása elképzelhetetlen új munkahelyek nélkül, azok létrehozásához azonban új szemlélet és új szabályok is szükségesek - tette hozzá, emlékeztetve, hogy a munka törvénykönyvét 1992-ben fogadta el az akkori Országgyűlés. „A Fidesznek kötelessége, hogy segítséget, támogatást nyújtson ahhoz, hogy egy ilyen idejétmúlt törvényt felváltson egy mindenki által támogatható, modern, a valós munkavállalói és munkaadói igényekhez igazodó szabályozás” - mondta Lázár János.

A frakcióvezető elmondta, a Nemzetgazdasági Minisztérium által múlt héten közzétett anyag is rögzíti, a tárca álláspontjáról van szó, így azt a Fidesz egyelőre munkaanyagnak tekinti.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2011. július 26. 08:24
„Az új munka törvénykönyvében olyan szabályozásra van szükség, amely a gyermeket nevelő anyáknak, a szülési szabadságról visszatérőknek a munka világába való visszavezetését szolgálja” Nosza, rajta, hát csináljanak olyant! Ki akadályozza meg benne?
Tyrker
2011. július 25. 19:21
Innen letölthető a kormány tervezete: http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/foglalkoztataspolitikaert-elelos-allamtitkarsag/hirek/matol-elerheto-a-munka-torvenykonyve-atfogo-modositasanak-tervezete Ez alapján mindenki eldöntheti maga, hazudik-e Lázár, vagy sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!