A MÚOSZ jogi segítséget nyújt az elbocsátottaknak

2011. július 07. 17:38

Szolidáris az újságírószövetség a közmédiumokból elbocsátott kollégákkal és jogi segítséget is nyújtanak nekik.

2011. július 07. 17:38

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége szolidáris azokkal a kollégákkal, akiket a napokban távolítanak el a munkahelyükről. A leépítések a szakmát érintő megrázkódtatás mellett, az érintetteknek súlyos egzisztenciális válságot okoznak - áll a szervezet közleményében.

A MÚOSZ szerint a közmédiumoknál évek óta halmozódó anyagi, szervezeti problémák a jelenlegi drasztikus megoldással emberségesen eleve nem kezelhetők. Különösen, ha az eljárás nélkülözi az ilyen törekvéseket, ha a leépítések koncepcionális céljai az anyagi megtakarításon kívül nem ismeretesek. Az újságírószövetség felajánlotta, hogy az érintett munkatársaknak tagsági hovatartozásra tekintet nélkül munkaügyi és munkajogi segítséget nyújt.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aromó
2011. július 08. 08:07
Hirtelen de szolidárisak lettek. 2002-ben miért nem voltak ennyire azok?
HSL
2011. július 07. 21:01
A kapitalizmusban utcára is lehet kerülni? Még ilyet...
Steppenwolf
2011. július 07. 19:59
Ez tényleg felháborító, szegények, hogy ezek után nem markolnak fel több százezres fizut a közmédiában, éhen fognak halni. Csak azt nem értem, ha mindegyikük egytől egyig a televíziózás talentumai, mi a franctól félnek? Kapkodni fog értük a többi médium.
freehckr
2011. július 07. 18:32
„az érintetteknek súlyos egzisztenciális válságot okoznak” Na nem mondjátok, ki hitte volna?! :) Ez megeshet, ha kirúgnak valakit, a „versenyszférában” dolgozók tudnának erről mesélni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!