PSZÁF: Kevesebbet vonjanak le a reálhozamokból!

2011. augusztus 04. 12:26

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete az ügyféltől levonható költségek minimalizálását és racionalizálását kérte a magánnyugdíjpénztáraktól .

2011. augusztus 04. 12:26

Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnöke levélben fogalmazta meg a szervezet elvárásait a magánnyugdíjpénztárakkal szemben - írja a Napi Gazdaság. A PSZÁF elismeri, a jogszabály lehetőséget ad, hogy a reálhozam kifizetésekor a költségeket a fogyasztóra terheljék. Mégis azt szeretnék, hogy csak az ésszerűen indokolható költségeket vonják le.

Az eljárást akkor tartják méltányosnak, ha az átutalásokhoz a bankok igénybe veszik a postai szolgáltatások és banki utalások elérhető kedvezményeit, és fontosnak tartják, hogy a volt pénztártagoknál minimális költség keletkezzen. A költségek féken tartására, optimalizálására irányuló magánpénztári lépésekről a PSZÁF szeptember 15-ig beszámoló készítését kérte. A Napi Gazdaság szerint a nyugdíjpénztárak működésük ellehetetlenítésére tett lépésként fogják fel a költségcsökkentési felügyelet bevezetését.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pascal
2011. augusztus 04. 14:58
"A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete az ügyféltől levonható költségek minimalizálását és racionalizálását kérte a magánnyugdíjpénztáraktól ." A PSzÁF ne kérjen, utasítson. Ha meg ehhez nincs jogosítványa akkor kérjen a parlamenttől. Ezért is van a 2/3-ad. Ne akkor játsszuk a jogállamot, ha a kisemberek pénzéről, lenyúlásáról van szó.
flo
2011. augusztus 04. 14:57
Talán csak nem arra utal a tisztelt PSZÁF vezér, hogy maradókra kellene áthárítani a költségeket?
Ombudsmanyus
2011. augusztus 04. 14:12
Ha valaki esetleg nagy zsét vár, böngészgesse ezt a táblázatot. http://www.pszaf.hu/data/cms2295893/nyp_hozamok_teljes_befj.pdf Siralmas. Főleg úgy, hogy a Manyup indulásakor kb. 8000 ponton állt a BUX, a 2011. május 31-i záráskor meg 23000 pont körül. És a többség pénze részvényalapban volt.
Honfi-fi
2011. augusztus 04. 13:54
Kérte, miért nem utasította a pénztárakat?. És mégis, mikor ér ide a lóvé? Kicsit lezserül van ez a kifizetés előadva, semmi konkrétumot nem lehet tudni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!