Célba ért a Szebb Jövőért Polgárőrség elleni kereset

2011. szeptember 05. 17:06

A Békés Megyei Főügyészség az egyesületet alkotmányellenesnek tartja, mivel tevékenysége és alapszabálya mások jogait és szabadságát sérti, továbbá veszélyezteti a közrendet és köznyugalmat.

2011. szeptember 05. 17:06

Megérkezett a Békés Megyei Bírósághoz a megyei főügyészség keresete, amely a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület feloszlatását indítványozza - értesült az MTI. A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület alapszabályát a Békés Megyei Bíróság 2010-ben törvényesnek talált, és a szervezetet nyilvántartásba vette. Az erről szóló végzést a Békés Megyei Főügyészség tudomásul vette.

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai március elejétől mintegy két héten át járőröztek a 2.800 lakosú, Heves megyei Gyöngyöspatán, állításuk szerint a megszaporodott bűncselekmények miatt, majd áprilisban Hajdúhadházon kezdtek demonstratív jellegű járőrözésbe. Pénteki hírek szerint a Békés Megyei Főügyészség az egyesületet alkotmányellenesnek tartja, mivel tevékenysége és alapszabálya mások jogait és szabadságát sérti, továbbá veszélyezteti a közrendet és köznyugalmat.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2011. szeptember 05. 22:15
"mások jogait és szabadságát sérti" Mióta létezik a bűnözéshez való jog? Elfogadható-e a többségi társadalmat irritáló, és veszélyeztető "szabadság"? "továbbá veszélyezteti a közrendet és köznyugalmat" Na éppen a nem létező közrendet akarják helyreállítani, megvédeni. Ha az a köznyugalom, hogy békésen tűrjük, hogy meglopjanak, kiraboljanak, meggyilkoljanak minket, akkor ebből a köznyugalomból nem kérünk!
kukagyerek
2011. szeptember 05. 19:42
Sem Gyöngyöspata, sem Hajdúhadház nincs Békés megyében, miért pont az ottani ügyésznek b@szta a csőrét a Szebb jövőért Egyesület? Csak nem, Audi Lézer Jani miatt?
gyula
2011. szeptember 05. 19:34
"" .................. mivel tevékenysége és alapszabálya mások jogait és szabadságát sérti, továbbá veszélyezteti a közrendet és köznyugalmat. "" . Abszurdisztán 2011 , Magyarország .
Inrik
2011. szeptember 05. 19:21
Megint eljátsszák azt a jogi kutyakomédiát, mint a Magyar Gárda feloszlatásakor. Akkor még azt is beleírták az ítélet indoklásába, hogy azért is föl kell oszlatni, mert egyszer még Sólyom László is elítélte az egyik tüntetésükön elhangzottakat. Vicc amit a joggal művelnek. Ismét csak azt tudom amúgy mondani, mint a polgárőrök garázdaság miatti őrizetbe vételekor írtam: ha független lesz a bíróság, akkor a polgárőrség számára lesz kedvező a döntés. Az ellenkező eset a jog megerőszakolása lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!