Kitiltották a Parlamentből az Index és az Origo fotósait

2011. szeptember 19. 15:10

A két internetes portál fotósát azért tiltották ki az Országházból, mert a tiltás ellenére lefotózták Orbán Viktor beszédének jegyzetét.

2011. szeptember 19. 15:10

Kitiltották a Parlamentből az Index és az Origo fotósait, amiért azok megszegték azt az előírást, amely tiltja a képviselői felszólalások kéziratainak fényképezését. Mind az Origo, mind az Index elismerte, hogy azzal, hogy lefényképezték majd közzétették Orbán Viktor miniszterelnök beszédének jegyzetét, megszegték a házirendet.

Az Origo ugyanakkor jelezte, hogy problémásnak tartják az előírást, mert szerintük egy ilyen nagy jelentőségű beszéd kézirata - a javításokban, húzásokban tetten érhető dilemmákkal, alternatívákkal együtt - egyértelműen a nyilvánosságra tartozik. A szerkesztőség szerint mindenkinek az lenne az érdeke, ha új házirend születne. Az Index is egyeztetéseket kezdeményezett a kedvezőbb munkakörülmények érdekében.

Az Index hétfőn fotók helyett rajzokkal illusztrálja parlamenti tudósítását.

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aldo Raine hadnagy
2011. szeptember 20. 00:37
Kis emlékeztető, hogy voltak ennél cifrább dolgok is. "Pálfy G. István, az MDF-vezette Magyarország tévéhíradójának főszerkesztője felkért egy süketnéma fiatalembert: olvassa le Horn Gyula szájról, mit mond a parlamentben a padszomszédjának, mialatt Boross Péter miniszterelnök beszél."
Winston Smith
2011. szeptember 19. 21:48
Ájjájájáj! Méltatlan helyzetbe hozták szegény Miniszterelnök urat! Skandalum! Milyen kár, hogy vége a régi szép időknek. akkor nem vacakoltak, kivégzőosztag elé a renitenseket, a többiek meg megtanultak viselkedni, is, a rohadt életbe! A miniszterelnök beszéde nem "munkaterv" (@viragandras), vagy bármiféle egyéb titkos dokumentum. A miniszterelnök beszéde egy retorikai beszéd volt. Public speech. Ennélfogva nyilvános információ. Ha meg nem akarja, hogy a sajtó belepislantson, akkor legközelebb tanulja meg, vagy kódolja valahogy. A nálunk kissé szabadabb rendszerekben az ilyenért nem tiltanak ki sehonnan senkit. http://href.hu/x/g2k4
Krupp Skya
2011. szeptember 19. 21:19
Szerencséjük, hogy már nem a Gyurcsány van az térden lövette volna őket gumilövedékkel, amikor lehajolnak a cipőfűzőjüket megkötni.
romboló
2011. szeptember 19. 20:34
mostantól csak elemezni kell a fotókat, egy hatalommániás elmebeteg jegyzeteit láthattuk aki eddig még nem jött rá az legalább saját maga is meggyőződhet róla egy e4lmebeteg az ország vezetője, de ennek ellenére talpa alatt fog fütyülni a szél az andrássy úton
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!