Szállodát a közpark helyett?

2011. szeptember 19. 13:14

Többemeletes szálloda vagy irodaház és mélygarázs épülhet Újlipótváros egy közparkja helyén - állítja az atlatszo.hu. A Bástya utcai játszótérért, és az ott található régi pesti városfal maradványaiért egyre többen kampányolnak.

2011. szeptember 19. 13:14

Nemcsak kisebb–nagyobb épületek, lakások, üzlethelyiségek szerepelnek a Lipótváros költségvetését többé – vagy kevésbé – duzzasztó ingatlaneladások listáján: a sűrűn beépített, óriási autóforgalmú kerület egyik megmaradt parkját is eladták - írja hétfőn az atlatszo.hu. A portál információi szerint a közel kétezer négyzetméteres Bástya utcai játszótér és közpark helyén - mely a régi pesti városfal egy megmaradt darabját is őrzi - többemeletes szálloda vagy irodaház és mélygarázs épülhet.

A területért meghirdetett pályázat második fordulójában az SCD Csoporthoz tartozó BP Property Delta Kft. győzedelmeskedett. Bár építési engedély még nincs a Kft. birtokában, a beépítést ellenzők tábora egyre nő. A témának blogot indítottak, a rendezési tervre hivatkozva kulturális vagy sportlétesítmény építését követelik. A park eladásáról kötött szerződés mindössze húsz négyzetméter „turisztikai központ” biztosítására, illetve „a városfal maradványainak bemutatására kötelezi az új tulajdonost.

A portál felteszi a kérdést: miért volt szükség a szokatlan vételi konstrukcióra, amely ingatlan adásvétellel vegyes csereszerződés? „Minthogy a cég kft., elvileg ezzel csak a 210 ezer forintját kockáztatja a kerület, de részesedik a majdani nyereségből. Nagyon rosszhiszemű feltételezés lenne arra gondolni, hogy a szokatlan konstrukció eredménye esetleg az lehet, hogy a kerület vezetése tulajdonosi hozzájárulásként jelentős összeget pumpálhat vissza projektbe, így a telek végül ténylegesen jóval olcsóbb vétellé válhat” - írja a portál.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lastres
2011. szeptember 19. 15:22
Rogánt is börtönbe kéne mostmár. De tényleg, mi haszna volt a szocik elzavarásának, ha most ugyanaz megy, csak durvábban, már csuklóig vannak a kurvában?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!