Szócska: Trendi lett a chipsadó

2011. szeptember 20. 08:05

„Meglepetéssel, és egyúttal örömmel hallgattuk, hogy az általunk meghozott lépés visszaigazolást nyert a világban” - mondta az ENSZ tanácskozásán részt vevő államtitkár. Schmitt Pál hétfő este Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárral találkozott.

2011. szeptember 20. 08:05

Az egészségügyért felelős államtitkár szerint a világtrendbe illeszkedik a magyar chipsadó. Szócska Miklós az ENSZ-közgyűlésnek a nem fertőző betegségekről szóló tanácskozásán New Yorkban elmondta, hogy Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár és más felszólalók beszédének is központi témája volt, hogy az életmódért való egyéni felelősség mellett a gazdasági társaságoknak sokkal nagyobb felelősséggel kellene viszonyulniuk ahhoz, milyen népegészségügyi hatásai vannak az általuk forgalmazott egyes cikkeknek.

Az államtitkár szerint nemcsak francia, spanyol és más európai követői vannak a megadóztatás ötletének, de elhangzottak olyan hozzászólások is, amelyek szerint néhány országban bizonyos termékcsoportok betiltása is felmerült.

„Meglepetéssel, és egyúttal örömmel hallgattuk, hogy az általunk meghozott lépés visszaigazolást nyert a világban” - mondta Szócska Miklós, aki Schmitt Pál köztársasági elnökkel együtt vett részt a tanácskozáson. Schmitt köztársasági elnök hétfő este találkozott Ban Ki Munnal, aki az államfő szerint nagyon jó néven vette, hogy Magyarország minden ENSZ-misszióban részt vesz, sőt a konfliktusokkal kapcsolatban képviselői konkrét tanácsokkal is ellátják. Schmitt Pál és Ban Ki Mun megbeszélésén szó esett a líbiai és a közel-keleti helyzetről, azon belül a palesztin államiság elismerésének kérdéséről is.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2011. szeptember 20. 15:36
A Szócska nagyon naiv, ha azt hiszi, hogy a chipsadó célja az egészséges életmód. Szerintem nincs olyan politikus, akit ez érdekelne, kizárólag a költségvetés céljai számítanak. A lakosság fogyókúráztatása is csak a politika mellékterméke.
Panzergeneral
2011. szeptember 20. 15:16
Nem lehetne megadóztatni mondjuk Gyurcsányt, hisz ha valaki, akkor ő igazán egészségtelen volt. Persze, vannak más jelöltek is, pl. a népszadiság és vérszava ojságok...meg tévé adások (ValagVilág és társai)...ajaj túl nagy a terv, a végén az egész USraelnek adóznia kellene!
Akitlosz
2011. szeptember 20. 12:28
Arra büszke, hogy újabb és újabb és újabb sarcokat talál ki a magyar nép sanyargatására? Vagy 60 féle jogcímen szed el pénzt a magyar állam. ÁFÁ-ban világcsúcstartó lesz. Nem ilyen adópolitikát folytató országokban szokott bekövetkezni a gazdasági csoda. Inkább a kiadásokat kellene csökkenteni.
gentry
2011. szeptember 20. 11:19
Nagy általánosságban elmondható, hogy ami finom, az egészségtelen. Én inkább néhány évvel kevesebbet élek, viszont jól szeretném érezni magam. Ezért nem érdekel az egészséges életmód.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!