L. Simon: Hűtlen kezelés a MAK-nál

2011. október 04. 13:13

Hűtlen kezelés gyanúja miatt tett feljelentést L. Simon László a Magyar Alkotóművész Közalapítvány vagyonával való visszaélés ügyében.

2011. október 04. 13:13

L. Simon László fideszes képviselő feljelentése szerint Sári Csaba, a Magyar Alkotóművész Közalapítvány korábbi alelnöke, majd elnöke 2003-ban havi 300 ezer forintos megbízási szerződést kötött a teljes egészében MAK-tulajdon Képcsarnok Kft.-vel. Ezt azóta többször meghosszabbította. Sári azonban nem végzett más munkát az alelnöki, majd elnöki feladatkörébe tartozó tevékenységeken kívül.

A politikus szerint felmerül továbbá annak a gyanúja, hogy a Képcsarnok Kft. vagyonát és bérleményeit folyamatosan kiszervezik, hozzátéve, hogy nincs teljes nyilvántartás a cég kezelésében álló műtárgyvagyonról. L. Simon szerint a hédervári kastély 2002-ben megkötött bérleti szerződése is felveti a hűtlen kezelés minősített esetének gyanúját.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!