Öt abortuszt végeznek óránként Magyarországon

2011. október 18. 13:50

Kampányt indít a Magyar Család és Nővédelmi Tudományos Társaság azért, hogy felhívja a figyelmet a sürgősségi fogamzásgátlás lehetőségeire és az abortusz kockázataira.

2011. október 18. 13:50

Míg 2000-ben közel 60 ezer, 2008-ban már alig több mint 44 ezer abortuszt végeztek el hazánkban. A csökkenő tendencia ellenére még mindig 5 terhesség-megszakítás történik óránként. Ráadásul a visszaesés elsősorban az idősebbek körében figyelhető meg, a 20 év alattiaknál egyáltalán nincs érdemi változás.

A Magyar Család és Nővédelmi Tudományos Társaság ezért „ Ne ess pánikba!” címmel ismeretterjesztő kampányt indít, elsősorban a fiatalabb korosztály számára. Tudatosítani kívánják, hogy ha sikertelenül védekeztek és fennáll a nem kívánt terhesség veszélye, akkor is van megoldás: a sürgősségi fogamzásgátlás. A társaság szerint mindent el kell követni azért, hogy minél kevesebben éljenek az abortusszal, amely tartós károsodást, akár meddőséget okozhat, és nem elhanyagolható az általa okozott lelki teher sem.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egysegelem
2011. október 20. 11:29
"Ráadásul a visszaesés elsősorban az idősebbek körében figyelhető meg, a 20 év alattiaknál egyáltalán nincs érdemi változás." Miert is lenne, senki nem akarja tonkretenni az eletet egy gyerekkel 19 evesen mondjuk.
már foglalt
2011. október 19. 19:11
na, ez teljesen korrekt.
Ebfül
2011. október 19. 01:30
Az a baj, hogy egészséges magzatok millióit "dobjuk ki az ablakon". Aki megszületett, de károsodott, azért meg mindent megteszünk. Kontraszelekció ezerrel...
Himalája
2011. október 19. 00:55
Íme egy ország, ahol a fogamzásgátlás használatára túl szegények, az abortusz pedig vallási hagyományok miatt elfogadhatatlan. A szülők szerencétlenek, nem csoda, ha meg akarják bosszulni. Hogy értsék látni kell: http://www.afghanistanafterdemocracy.com/page10.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!