Integrálják a foglalkoztatáspolitika intézményeit

2011. december 01. 20:09

Egy kormányhatározat értelmében egy szervezetbe integrálják a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézetet, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőséget és a Foglalkoztatási Hivatalt.

2011. december 01. 20:09

A Foglalkoztatási Hivatal bázisán január 1-jével egy központi hivatalt hoznak létre, amelybe beolvad a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet és az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség; a három intézménynél összesen 239 fős létszámleépítést valósítanak meg - derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent kormányhatározatból.

A határozat a foglalkoztatáspolitikai szervezetrendszer egyszerűsítésével, hatékonyságának fokozásával indokolja a döntést. A létszámleépítés – amelynek célja a 2012. évi költségvetési hiánycél teljesítése, a hatékonyan működő állam kialakítása – a Foglalkoztatási Hivatalnál 29, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőségnél 108, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézetnél 102 főt érint, és a határozat szerint azonnal végrehajtják. A január 1-jével létrejövő új központi hivatal létszáma a kormányhatározat szerint nem haladhatja meg a 445 főt.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Muttimi
2011. december 02. 09:03
Elolvastad a szöveget is, vagy simán reflexből nyomod? Csak hogy tudj is az egészről valamit: a három szervből kettő korábban egy volt. Most újra egy szervezet lesz. A többi hsz-ed is ilyen alapon írod? Mert így nagyon mulatságos.
jag3
2011. december 01. 22:20
Nem kell munkavédelem. Tulajdonképpen nem kell munkás sem. Dögöljenek meg a szemétládák... ja hogy ők az egyetlenek, akik az országban nem az államtól kapják, hanem annak adják a zsozsót? Mellékes apró probléma. A Fidesz igazi agressziv kismalac. Ott árt, ahol tud.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!