Plusz 4,5 milliárdot kap az egészségügy

2011. december 13. 21:43

A vártnál kedvezőbben alakul az Egészségbiztosítási Alap 2011. év végi egyenlege, így plusz pénzt kapnak a háziorvosok, kezelik a gyógyszerellátási zavart, és a mentők üzemanyagköltségét is fedezik.

2011. december 13. 21:43

Még az idén 4,5 milliárd forintnyi többletforrás jut egészségügyre, miután az év elején tervezettnél jóval kedvezőbben alakul az Egészségbiztosítási Alap 2011. év végi egyenlege – közölte az egészségügyi államtitkárság kedden. Az államtitkárság közleménye szerint az E. Alap megtakarításaiból származó források egy részét a kormány az egészségügy három különböző területére forgatja vissza.

Összesen 3,5 milliárd forintos támogatásból plusz egyhavi juttatást kapnak a háziorvosok és házi gyermekorvosok. A kormányzat ezen felül félmilliárd forintot fordít az átmeneti gyógyszerellátási zavar kezelésére, a kórházak onkológiai teljesítményének figyelembe vételével. Ezek mellett hasonlóan indokolt a mentők és betegszállítók megemelkedett üzemanyagköltségének fedezése, így szintén félmilliárd forintot kap az Országos Mentőszolgálat és a betegszállítók a mentés folyamatosságának biztosítása érdekében olvasható az államtitkárság közleményében.

A kormány egy másik, szintén kedden megjelent határozata alapján csaknem 42 ezer „frontvonalban” dolgozó egészségügyi alkalmazott kap többletpénzt, amelynek bértömege 3,4 milliárd forint. A  Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkársága közölte: a pótlékalap csaknem háromhavi összegének megfelelő egyszeri juttatást bruttó 21.600, 72.000, illetve 90.000 forintot kapnak a jogszabály alapján pótlékra jogosult egészségügyi dolgozók az idén befolyt népegészségügyi termékadóból, közismert nevén a „chipsadóból”.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2011. december 13. 22:08
Propagandafogás. Aprópénz. Bérrendezés helyett látszatintézkedés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!