A Klubrádió mellett tüntettek

2012. január 22. 17:39

A szólás szabadságáért és a Klubrádióért demonstráltak néhány ezren vasárnap Budapesten, a Batthyány örökmécsesnél. A megmozdulás felszólalói úgy vélték, jelenleg Magyarországon veszélyben van a szólás- és sajtószabadság. A tüntetés több mint egy órán át tartott.

2012. január 22. 17:39
A Klubrádió melletti tüntetésen felszólalt Bolgár György és Pikó András, a rádió műsorvezetői, Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke, Arató András, a Klubrádió vezérigazgatója, Dénes Balázs, a Társaság a Szabadságjogokért elnöke, valamint Závada Pál író és Bródy János zenész. A felszólalások alatt a tömeg rendszeresen a demonstráció jelszavát, a Hadd szóljon! rigmust skandálta. Bolgár György szerint a médiatörvény miatt mindennapos veszélyben van Magyarországon a sajtószabadság. „Miután abba nem tudtak beleszólni, mit mondjunk, abba próbálnak beleszólni, hogy szólhatunk-e egyáltalán” - tette hozzá.  
 
Arató András szerint rádiója nem akart mást, mint tényeket és véleményeket közvetíteni, nem vágyott szimbolikus szerepre, a médiatanács mégis azzá tette, a sajtószabadság szimbólumává. Dénes Balázs azt mondta, a megmozdulás az egész országról szól, mert Magyarországon a sajtó már képtelen ellátni legfontosabb demokratikus funkcióját, a hatalom ellenőrzését. Závada Pál úgy vélte: nem lehet sajtószabadságról beszélni ott, ahol félmillió ember rádióját hallgattatják el. „Tegnap tényleg nagyon sokan voltak az utcán, ezért nagyon kell bíznunk az otthon maradottakban” - utalt a szombati, kormány melletti demonstrációra az író. 
 

Galló Istvánné szerint a hatalom birtokosainak olyan emberekre van szükségük, akiknek eszükbe sem jut, hogy másként gondolkodjanak. A tüntetést az V. kerületi Aulich utca, Hold utca és a Báthory utca kereszteződésében lévő Batthyány örökmécsesnél tartották; a tömeg teljesen megtöltötte az említett területet, sőt a környező utcákban is álltak résztvevők. Az MTI tudósítóinak becslése szerint néhány ezren lehettek a demonstráción. A megmozdulás békésen folyt, rendbontás nem volt. A rendezvényen néhány demonstráló kezében nemzeti színű és európai uniós zászló volt látható. A rendezvény a Himnusz eléneklésével zárult.  

Összesen 282 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fraktoaster
2012. január 24. 22:10
Tessék: "Ha a Klubrádió nyolcmillió forinttal többet ajánlott volna, akkor ma az övé lenne a 95.3 MHz-es frekvencia" Tanulságot levonva, lehet pályázni a most újonnan meghirdetésre kerülő (majd februárban) 2 budapesti frekvenciára. Tessék próbálkozni. Ezúttal nem 55 millát, hanem mondjuk 65-t ajánlanak tán még nyerhetnek is. Lehet kalapolni mecénást, kunyizni a hallgatóktól, ha nincs rá keret.
fraktoaster
2012. január 24. 15:23
2. Teljesen ugyanolyan összefüggésben beszélt a magyar-izraeli, mint a magyar-svéd útlevélről... Csakhát az utóbbi nem antisvéd, az előbbi viszont antiszemita... 3. "B" úr a prompt információk előkapásában és azok elferdítésében, átértelmezésében egyedülálló. Így helyes. 4. Ellentmondás. Az a zenés-kacagós rádió (Sláger, Danubius) kihullott a rostán ugyanúgy, ahogy a Klubrádió is ki fog. Akkor az nem volt probléma, mert az MSZP (a Fidesszel mutyiban) csak jól és demokratikusan dönthet. Mindenesetre látom továbbra is az a véleménye, hogy akkor demokratikus egy pályázat, ha azt csak a Klubrádió nyerheti meg. 3 freki volt megpályázva, az összes többi pályázó szinte mindre beadta a pályázatot. A Klubrádió csak 1-re. A 2 frekis probléma pályázat nélkül állt fenn. 5. Lehet, hogy az lenne a jó, ha nem. Viszont az MSZP és DK van tele pártos milliárdos vállalkozókkal. A Fidesznél ők többnyire "csak" a háttér emberek. Nekem meg ne mondja senki, hogy a Klubrádió nem zsebsajtó. Azok után, hogy Arató András kezet csókolt Gyurcsánynak 2006-ban... Gyurcsi igazán meghálálhatná, hogy felvállalja és csurgat nekik pár 10 millát, megteheti. Jobb, mint a titkolózás. Végezetül egy klasszikus idézet: "Ha a konzervatívoknak TV kell, hát vegyenek maguknak" /Medgyessy Péter, 2003/ Ezt tudom tanácsolni továbbra is.
kancsuka
2012. január 23. 16:06
Még hogy a Himnusz eléneklésével zárult?! Hahaha! Ezeknek derogál azt énekelni, hangszórón nyomták a himnuszt, utána betették az előkelő seggüket a tüntetők a kocsijukba és kiürült az addig parkolóhely nékül maradt környék.
tomtyi
2012. január 23. 11:18
Závada Pál itt is regényt írt. Félmillió hallgató? esetleg 3 év alatt összesen. http://www.klubradio.hu/data/files/mediaajanlat/klubradio_prezentacio_2011.pdf Még a legmagasabb hallgatottság sem volt 500e, de utána erősen harmadolódott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!