Arany Alkony: feljelentést tett a Hír TV

2012. május 12. 10:24

Szándékos emberölés gyanúja miatt feljelentést tett a rendőrségen a Hír TV, miután a Célpont legfrissebb adásában volt dolgozók meséltek arról, hogy az Arany Alkony idősotthonban hogyan „pörgették ki” az öregeket.

2012. május 12. 10:24

Szándékosan küldték a halálba a lakókat az Arany Alkony idősotthonok Bánkút utcai házában – állította a Hír TV Célpont című műsorában két volt dolgozó. Az ápolók állítása szerint szinte elvárás volt a 2000-es évek elejétől fogva, hogy a hosszú várakozási idő miatt a lehető legrövidebb időn belül a legtöbb hely felszabaduljon. Ezt pedig csak – szavaik szerint – az idősek „kipörgetésével” lehetett elérni. Több olyan esetről meséltek, amikor megmenthető lett volna az idős ember, mégis hagyták meghalni.

A Magyar Nemzet idézve a Célpontban elhangzottakat, volt, hogy nem adtak  gyógyszert a rászorulóknak, nem megfelelően kezelték a felfekvéseket, vagy a tüdőgyulladást. Volt, hogy rázárták az ajtót egy 90 éves emberre, aki elesett, majd csak napok múlva nyitottak rá újra. A legdurvább esetben egy áttétes rákosnak Algoflexszel, No-Spával kezelték a fájdalmát. De akadt olyan is, hogy egy betegnek, aki csak pépes ételt ehetett volna, egészben, vagy nagyobb darabokra vágott almát adtak, és hagyták megfulladni. A volt dolgozó állítása szerint ha valaki meghalt, akkor a főnővér és a szociális asszisztens eltulajdonította az értékeit.

A lap azt írja: a Hír TV szándékos emberölés gyanúja miatt feljelentést tett az ügyben ismeretlen tettesek ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK). A Hír TV információi szerint az ügyben a BRFK életvédelmi alosztálya eljárást indított. 

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Grüezi
2012. május 13. 02:14
Valahogy hiányolom az Uzsoki kórház felemlegetését... Tudjátok, ahol a morfium volt a divat. Mintha elég általános dolog lenne ez a magyar eü-ben. Nekünk anno nagybátyám felesége tartotta életben rákos nagyanyámat 7 évig, mert amint meglátta a felírt gyógyszereket, közölte hogy ezekkel fél éven belül hallott. Miért nem érdekel ez senkit? Az orvos jól jár, mert nem idegesítik, az otthon, hogy jöhet a következő, az állam, mert olcsón megússza a kezelést és még nyugdíjat sem kell fizetnie. Még szép hogy aki gyógyítani akar, az elmegy, mert ha a fizetés és a túlóra nem riasztja el, a halál angyalai kitúrják.
Krupp Skya
2012. május 12. 19:21
Mi az abszolút lehetetlen? Arany Alkony túlélő.
Krupp Skya
2012. május 12. 19:08
Ez valami MSZMP/MSZP/SZDSZ-es társaság lehetett, a Nemzeti Bankban is bealkonyult az aranynak. Ha majd az alkony lehull a kerek mennybolton ötágú csillag ha gyull, egyszer csak váratlanul, megfagy egy BOKROS nyugdíjas nyugdijtalanul. A vén MSZP-s faszok békésen sunnyugnak és elpihen a zsebükben a pénz. Már úgy ragyog a Gyurcsány is a másolt szakdolgozottal..........
magnamater
2012. május 12. 18:59
STATÁRIUMOT!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!