Új törvényeket sürget az újságíró-szövetség

2012. május 24. 20:21

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) szerint látszatkorrekcióval válaszolt a kormányoldal a médiaszabályozást ért alkotmánybírósági bírálatra.

2012. május 24. 20:21

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) szerint látszatkorrekcióval válaszolt a kormányoldal a médiaszabályozást ért alkotmánybírósági bírálatra. Az elnökség csütörtökön, a médiaszabályozás módosításának elfogadását követően kifogásolta, hogy a jogszabály az Európa Tanács és más nemzetközi szervezetek ajánlása ellenére nem kapott többpárti legitimációt. Az elnökség az MTI-nek küldött állásfoglalásában azt is bírálta, hogy nem változott a médiatanács jelölési és választási rendszere, és az sem egyértelmű a változtatások alapján, hogy „életben hagyják-e a Klubrádiót”.

A MÚOSZ előrelépésnek csupán a médiatanács sajtótermékek feletti hatalmának szűkítését és az újságírói forrásvédelem erősítését tekinti.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
narmer
2012. május 26. 13:49
Ez az erkölcstelen, fos gittegylet még meg mer szólalni?
luga
2012. május 26. 13:49
Az a mérce, hogy a Klubrádió működik, vagy sem? Úgy látszik, ez az adó tényleg a liberálbolsevisták nélkülözhetetlen, gyűlölködő szócsöve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!