ÁNTSZ: Nem lesz ellátatlan térség az országban

2012. június 14. 18:26

A július elsején életbe lépő új egészségügyi struktúrában oly módon határozták meg az egészségügyi szolgáltatók területi ellátási kötelezettségeit, hogy nem lesz lefedetlen térség az országban - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön az MTI-vel.

2012. június 14. 18:26

Több hónapos, egyeztetésekkel kísért folyamat zárult le júniusban, amikor az Országos Tisztifőorvosi Hivatal meghozta határozatait arról, hogy az egyes egészségügyi szolgáltatók július elsejétől milyen kapacitásokkal és milyen területi ellátási kötelezettséggel vesznek részt a fekvőbeteg-szakellátásban - írta az ÁNTSZ, kiemelve: a betegeknek elsősorban továbbra is háziorvosukat kell felkeresniük, ők a beutalási rend ismeretében a megfelelő intézménybe tudják majd irányítani őket.

 
Közleménye szerint a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) február 15-én küldte meg az Országos Tisztifőorvosi Hivatalhoz (OTH) a fekvőbeteg-szakellátási kapacitások és az azokhoz tarozó ellátási területek felosztására irányuló javaslatát. Ennek alapján az OTH már másnap megkezdte a fekvőbeteg-szakellátási kapacitással rendelkező egészségügyi szolgáltatók fekvőbeteg-szakellátási kapacitásainak és az ezekhez tartozó ellátási területeknek a meghatározását.
 
Az OTH a kapacitásokat és ellátási területeket érintő változásokat az új rendszer indulásától, július elsejétől honlapján is közzéteszi. Az ÁNTSZ szerint ezek a változtatások biztosítják, hogy az ország területén élők a fekvőbeteg-szakellátás alapszintjétől a legmagasabb szintig a szükséges ellátást megkaphassák, kijelöli azon intézményeket, amelyek ezen ellátásra kötelezettek.
 
Szócska Miklós egészségügyi államtitkár korábban többször is leszögezte: az egészségügyi struktúra átalakításakor minden esetben fejlesztésről van szó. Mint fogalmazott: „nem az a lényeg, hogy hol mi nem lesz, hanem, hogy mindenki tudja, mit hol kap meg”.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2012. június 14. 20:59
"Nem lesz ellátatlan térség az országban" Finoman így adják be, hogy csökkenni fog az ország területe? Merthogy ellátatlan terület lesz. Ha nem több, akkor annyi, amennyi most van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!