Újra megdőlt a hőségrekord Budapesten

2012. július 03. 18:49

Az országos nem, de a budapesti napi melegrekord kedden is megdőlt — közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-vel.

2012. július 03. 18:49

Július 3-án a fővárosban legutóbb 2002-ben dőlt meg a napi rekord, akkor 35,7 Celsius-fok volt Újpesten. Most szintén Újpesten csaknem két fokkal melegebb volt, 37,4 fokot mértek.

 
Az elmúlt napokban több, napi hőmérsékleti rekord is megdőlt. Hétfőn a fővárosban több mint 60 éves, míg országosan több mint egy évszázados napi melegrekord dőlt meg. Kedd reggelre virradóra a fővárosban mértek rekordmeleget. Az országos napi melegrekord viszont továbbra is az 1950-ben Pécsen mért 38,1 fok, mivel kedden a legmagasabb hőmérséklet 37,6 fok volt. 
 
A hőség miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára is harmadfokú figyelmeztetést adott ki az egész ország területére, mivel a napi középhőmérséklet tartósan 27 fok felett alakulhat. Ezzel együtt az UV-B sugárzás legmagasabb értékei szerdán is meghaladhatják az extrém szintet.
 
Gaál Áron, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-nek korábban azt mondta: folytatódik a kánikula, a hőmérséklet szerdán 33-38 fokig emelkedhet, ezen a héten biztosan nem várható jelentősebb enyhülés.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!