A kormánybiztos cáfolja, hogy titkos lenne a Ludovika beruházás

2012. augusztus 09. 13:26

Schiffer András sajtótájékoztatójára reagálva a budapesti nagyberuházásokért felelős kormánybiztos közölte: a Ludovika Campus beruházása nem titkos, csupán a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyes épületeinek kialakításakor alkalmaznak különleges biztonsági intézkedéseket igénylő beszerzési szabályokat.

2012. augusztus 09. 13:26

A kormánybiztos hivatalának közleménye szerint az állam biztonságához fűződő alapvető érdekeivel lenne ellentétes, ha a Nemzeti Közszolgálati Egyetem esetében nem a különleges biztonsági intézkedéseket igénylő beszerzési szabályokat alkalmaznák. Erről az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága egyhangúlag, az ellenzéki képviselők támogatásával hozott döntést.

A kormánybiztos leszögezi: fel sem merült a Nemzeti Közszolgálati Egyetem - Ludovika Campus beruházás titkosítása és nincs is rá jogi lehetőség, „pusztán Magyarország stratégiai érdekeinek védelméről van szó azon épületek esetében, ahol ez indokolt”. Hozzáteszi: „lesz pályázat, azonban ezen épületek, épületrészek esetében csak azok a cégek vehetnek részt rajta, amelyek megszerzik a nemzetbiztonsági minősítést. A közbeszerzés pedig nem ad lehetőséget arra, hogy önkényes vagy egyoldalú döntés szülessen, és nem zárja ki a versenyt sem.”

A kormánybiztosi hivatal közleménye szerint augusztus 20-ával a Nemzeti Közszolgálati Egyetem azon részeire, ahol ez lehetséges, így a sportlétesítmények, parkfelújítás, sportcsarnok, uszoda esetében országos, nyílt tervpályázatot írnak ki a Magyar Építész Kamarával egyeztetve.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rogananti
2012. augusztus 09. 19:11
Igen? Akkor ki a beruházó?
tarackos
2012. augusztus 09. 15:01
"A kormánybiztos hivatalának közleménye szerint az állam biztonságához fűződő alapvető érdekeivel lenne ellentétes, ha a Nemzeti Közszolgálati Egyetem esetében nem a különleges biztonsági intézkedéseket igénylő beszerzési szabályokat alkalmaznák." "A képviselő visszautalt arra, hogy április elején – a kiemelt beruházásokról szóló törvény módosításakor – a kormányoldal tette lehetővé, hogy egyes esetekben, nemzetbiztonsági érdekből, korlátozhassák a közérdekű adatok megismerését." Így megy ez. Hozunk egy szabályt aztán feltesszük a kezünket és nézünk boci szemekkel: de hát ez a szabály...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!