Itthon tartaná a fiatalokat a kormány

2012. szeptember 25. 15:18

A kormány ifjúságpolitikájának alapvető célja, hogy itthon tartsa a fiatalokat – jelentette ki az Új nemzedék jövőjéért program koordinációjáért felelős miniszteri biztos kedden Egerben.

2012. szeptember 25. 15:18

Ehhez olyan tudást és életkörülményeket kívánnak biztosítani a felnövekvő nemzedékeknek, amelyek a biztos egzisztencia, a családalapítás alapjai lehetnek – közölte Mihalovics Péter az Egri Ifjúsági Kerekasztalt követő sajtótájékoztatón. Ennek érdekében fogalmazza meg a kormányzat széles körű társadalmi vita nyomán az Új nemzedék jövőjéért programot – tette hozzá. Mint mondta, először egy vitairat készült el sikeres fiatalok bevonásával. Majd országosan mintegy ötven helyszínen kérték ki a helyi fiatalok és civil szervezetek véleményét.

A munka nagy eredménye az új diákigazolvány szeptemberi bevezetése, ez a korábbinál jóval szélesebb körű kedvezményeket és szolgáltatásokat biztosít a fiatalok számára. Ugyancsak létrehozták az ifjúsági egyesületek, szervezetek támogatását szolgáló alap kezelését ellátó Új nemzedék kollégiumot. Ezen  keresztül százezer és ötmillió forint közötti támogatást igényelhetnek a pályázók.

Fontos céljuk az identitás erősítése, annak az attitűdnek a kialakítása, amelynek a lényege: törődöm a hazámmal, mert a hazám is törődik velem – hangsúlyozta a miniszteri biztos.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csárly
2012. szeptember 25. 18:08
Én egyáltalán nem tartom károsnak -1-2 kivételtől eltekintve- az akár tömeges munkavállalást. Nekem több barátom is dolgozik kint ideiglenes jelleggel, többségük szakmunkásként. Mivel szállást kapnak ingyen (munkásszállón), jellemzően a fizetésük negyedét költik el kint, a többit itthoni bankszámlán gyűjtögetik (magasabb a kamat), és itthon terveznek belőle lakást/autót/bútort stb... Itthon meg lehet munkájuk sem lenne, de ha lenne is, annyit keresnének, amennyit ott költenek el kajára...
trollmagnet
2012. szeptember 25. 17:35
"A kormány ifjúságpolitikájának alapvető célja, hogy itthon tartsa a fiatalokat " akkor miért hoznak olyan intézkedéseket, hogy aki fiatal és nem a felső tízezerbe tartozik (de igazából még ők is) el akarnak húzni innen? ja hogy úgy akarjuk itthon tartani a fiatalokat, hogy lehetőleg ne is tanuljanak idegen nyelveket, nehogy már véletlenül nemzetközileg is hasznosítható tudást kapjanak... "Ehhez olyan tudást és életkörülményeket kívánnak biztosítani a felnövekvő nemzedékeknek, amelyek a biztos egzisztencia, a családalapítás alapjai lehetnek " Hát a "hazafias" szemléletű oktatás nem éppen része ennek, az a baj
Borda4444
2012. szeptember 25. 17:26
Talán annak az egészen - éls nem csak félig - ázsiai sámánnak a segítségét is igénybe lehetne venni, amelyik a Koronát körbetáncolta, körbedobolta. Az legalább ennyire hatásos lenne.
jag3
2012. szeptember 25. 17:16
"A munka nagy eredménye az új diákigazolvány szeptemberi bevezetése, ez a korábbinál jóval szélesebb körű kedvezményeket és szolgáltatásokat biztosít a fiatalok számára. Ugyancsak létrehozták az ifjúsági egyesületek, szervezetek támogatását szolgáló alap kezelését ellátó Új nemzedék kollégiumot. Ezen keresztül százezer és ötmillió forint közötti támogatást igényelhetnek a pályázók." Forditok: egy kis zuschlagolást javasoltak a "sikeres fiatalok", hogy _ők_ itthon maradjanak (feltehetően olyan "sikeresek", hogy külföldre távozásuk jótéteménye nem fenyeget).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!