MSZP: Hiába a pávatánc, a nyugdíjasok nem fognak hinni a kormánynak

2012. szeptember 22. 11:39

Az MSZP arra kérte a kormányt, hogy hagyjon fel a nyugdíjrendszer „szétverésével” és állítsa vissza az igazgatás régi rendszerét.

2012. szeptember 22. 11:39

Korózs Lajos, az ellenzéki párt elnökségi tagja szombati telefonos sajtótájékoztatóján közölte: a kormányfő a Fidesz sárvári frakcióülésén arról beszélt, egyebek mellett a nyugdíjak csökkentése árán nem kell az IMF-megállapodás, majd aznap este kiderült, hogy a feltételekről szóló kiszivárogtatás hazugság.

Az özvegyi nyugdíjak ügyében küldött bocsánatkérő levélre utalva a politikus azt mondta, hogy nemcsak ezektől az emberektől kellene bocsánatot kérnie a kormánynak, hanem a rokkantaktól is, azoktól, akiktől elvették a korengedményes és a korkedvezményes nyugdíjba vonulás lehetőségét, azoktól, akiknek nem lesz lehetőségük bányásznyugdíjra vagy művésznyugdíjra, és az egész magyar társadalomtól, amiért eltörölték a rokkantsági és a baleseti rokkantsági nyugdíjat.

Korózs Lajos úgy fogalmazott, hiába a „pávatánc”, a nyugdíjasok kiválóan olvasnak a sorok között, mert miközben azt mondja Orbán Viktor, hogy a nyugdíjak csökkentése árán nem kell IMF-megállapodás, „aközben éppen a nyugdíjak és az ellátások csökkentését készítik elő”. Az MSZP elnökségi tagja kifogásolta azt is: több 10 ezer rokkant hónapokig nem kap ellátást és másfél hónapja nem válaszolnak az ügyben feltett 8 kérdésére.

Kitért arra, hogy csaknem egymillióan vannak, akiknél nem lesz emelés januárban, mert a kormány „átminősítette” és „kirekesztette” őket a nyugdíjrendszerből. Közéjük sorolta a korhatár alatti ellátásban részesülőket, a rokkantakat és rehabilitációs ellátásban részesülőket, az özvegyi és szülői nyugdíjasokat, az árvaellátásban részesülő gyerekeket, a mezőgazdasági és baleseti járadékosokat.

Korózs Lajos úgy véli: káosz van a nyugdíjigazgatásban, nincs átjárhatóság az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság és a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal dokumentumai között, s ennek az ügyfelek látják kárát. Arra szólította fel Orbán Viktort, hogy állítsa vissza a nyugdíjigazgatás régi rendszerét és vizsgáltassa ki a két szervezet vezetőjének felelősségét.
 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2012. szeptember 23. 09:09
"MSZP: Hiába a pávatánc, a nyugdíjasok nem fognak hinni a kormánynak" Személyes tapasztalat: a nyugdíjasok már nem dőlnek be az álbaloldal hazugságainak, és addig vannak biztonságban, amíg a szoci és liberális conquistadorok vissza nem lopakodnak.
trust
2012. szeptember 23. 07:18
"MSZP: Hiába a pávatánc, a nyugdíjasok nem fognak hinni a kormánynak" Mind a 15 nyugdíjas, aki ott szokott kiabálni mellettetek? Ugyan már mszp, nektek már a saját nyugdíjasokon kívül senki sem hisz!
csikó
2012. szeptember 22. 22:54
Én nem tudom, de hányingert kapok a maszopdumáktól. Pávatánc, vezéred, fidess, alcsúti törpe, koreai apámfasza - hihetetlen primitiv cselédfattyúknak való duma.
Viktus
2012. szeptember 22. 21:44
Puzsér Róbert megosztotta Puzsér Róbert állapotát. szerda Mesterházy Jackson - Hazugság. Hergelés. Uszítás. A "Baloldaliság. Remény. Erő." címmel kiszivárgott dokumentum szerint az MSZP-nek „a gazdaságpolitikai ügyekre érdemes fókuszálni a demokráciával kapcsolatos ügyek helyett”. Hogy mindenki értse, ez még több szociális uszítást és valamivel kevesebb nácizást jelent. A magyar közélet Mesterházy Jacksonja újra piacra dobja a Thriller c. albumot, mely huszonkét éve uralja a hazai belpolitika eladási listáit. Szakadjon le a kezem, ha másfél év múlva olyan pártra szavazok, ami tovább hergeli a nyugdíjasokat, ami kilóra próbálja megvenni a közalkalmazottak vagy a segélyen élők szavazatait. A szavazók felvásárlása sokkal nagyobb veszélyt jelent az ország demokratikus viszonyaira nézve, mint a Fidesz sunyi trükkjeinek százai. És ezt az egész hatalmi osztály gyakorolja. Húsz éve erre meg a pártfinanszírozási törvénysértésekre épül a politikai rendszer Magyarországon. A szociális érzékenységet pedig - ha már annyira szívügyük - ott kellene elsősorban tanúsítani, ahol a legnagyobb a nyomor: a hajléktalanoknál. Csak hát abban nincs elég szavazat. És ők a szocialisták. Az alábbi videó annyira kínos képsorokat tartalmaz, hogy az elmúlt két év során még egyszer sem bírtam végignézni. A borzadásig fokozódó feszengés, a rám átragadó szégyen olyan mértéket öltött a szemgolyóim mögött, hogy valamennyi alkalommal félbe kellett szakítanom a lejátszást. Ha valaki rezzenéstelen arccal, a kínkeserves szenvedés legcsekélyebb érzete nélkül képes végignézni Mesterházy dunaújvárosi haknijának képsorait, azt szeretettel várja az Ifjú Szocialisták politikai önképző köre. http://www.youtube.com/watch?v=aRx6ivvfuAM
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!