Lázár engedné, hogy lottót és sorsjegyet is árulhassanak a dohányboltok

2012. november 16. 17:41

A Miniszterelnökséget vezető államtitkár pénteken kezdeményezte a szeptemberben elfogadott trafiktörvény módosítását.

2012. november 16. 17:41

A jogszabály szerint állami monopólium lesz a dohánytermékek kiskereskedelme jövő év július 1-jétől, az állam koncessziós szerződéssel engedheti át az értékesítést az erre pályázóknak. A törvény alapján dohányboltokban dohánytermékeken kívül mást nem lehet majd kapni.

Lázár János ezen változtatna. Indoklása szerint a szerencsejáték-forgalmazás törvényi előírásainak betartása – vagyis hogy 18 éven aluliak nem vehetnek részt szerencsejátékban – az adóhatóság ellenőrzése mellett a dohányboltokban is biztosított. A trafiktörvény egyébként nemcsak a fiatalkorúak kiszolgálását tiltja, hanem azt is, hogy amíg 18 éven aluli az üzletben tartózkodik, addig bárkinek dohányterméket adjanak el. A parlamentnek benyújtott módosító javaslatában Lázár János arra adna lehetőséget, hogy a trafikok sorsolásos játékokat – például lottót, kenót –, illetve sorsjegyeket áruljanak, valamint sportfogadásokat is lehetne ott kötni.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
diotoro10
2012. november 17. 09:35
Ez egyértelműen költségvetési téma. Kell a szerencsejáték bevétel az államkasszába, minél hamarabb és minél több. A játékgép az nem volt állami tulajdon, igy a bevétele sem. Mivel a játékfüggők keresnek maguknak más játékot,-mert ugye nem gyógyulnak meg egy perc alatt-, az szrt kapargatós sorsjegyein, meg a mindenféle szarságain élik ki a függőségeiket. Amióta nincs gépezés már most is a postákon az lekapargatott mocsoktól ragadnak az asztalok, alig lehet leülni. A cigányoknál versenyt kapar az egész familia...és utána nem takarítják le az asztalt. Aki azt hiszi, hogy az szrt-be nem rokkanhat bele egy családi kassza, az hülye. Száz szónak is egy a vége: a fidesz magasról leszarja az emberek mentális egészségét, neki a pénzük kell! Természetesen a NER jegyében, demokratikusan.
jerom960
2012. november 17. 09:26
sky.net- takarodj az anyádba,de inkább legyél öngyilkos,annál jobbat nem tehetsz,te söpredék.
sky.net
2012. november 17. 09:21
majdcsak talál valamit , amit még tönkre tud baszni ...
Akitlosz
2012. november 16. 21:58
A lézerblokkolókat csak pult alól lehetne kapni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!