MSZP: Veszélyben a koraszülöttmentés

2012. november 13. 10:48

A szocialisták Szócska Miklós egészségügyi államtitkár és Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter lemondását követelik.

2012. november 13. 10:48

Az MSZP szerint a kormány felelőtlen egészségpolitikája miatt került veszélybe az Országos Mentőszolgálat koraszülött-mentési kapacitása. Az ellenzéki párt Szócska Miklós egészségügyi államtitkár és Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter lemondását követeli. Havas Szófia, a szocialisták egészségpolitikusa keddi közleményében ezt annak kapcsán közölte, hogy a Magyar Nemzet szerint több tucat kiadáscsökkentő és bevételnövelő ötlet – köztük a koraszülött-mentési kapacitás csökkentése – szerepel az OMSZ most elkészült intézkedési tervében.

A szocialista politikus szerint a koraszülött-mentés mellett korlátozni akarják a benzinfelhasználást és az életmentő gyógyszerek alkalmazását is. Azt írta: „a kaotikus betegutak, a fizetés nélküli dolgozók, a végtelen várólisták, a pályát és az országot elhagyó orvosok és nővérek” az eredményei a Fidesz-kormány egészségpolitikájának. A koraszülött-mentést összevont régiók szerint megrajzolni, szakmaiatlan és életveszélyes, illetve minden tudás és szakmai protokoll teljes körű figyelmen kívül hagyása – tette hozzá.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. november 13. 14:14
H avas Szó fia, ja lánya!!!
Antigoné
2012. november 13. 11:23
Havas Szófia inkább látogassa a nagybeteg bácsikáját, és olvasson többet '56-ról!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!