Fazekas: Az agrárium képes az önszerveződésre

2013. január 31. 18:18

A vidékfejlesztési miniszer szerint a mezőgazdasági szektor érdekképviseleti erejét jelzi, hogy az Agrárkamara létszáma 11 ezerről 200 ezerre nőtt.

2013. január 31. 18:18

A viták, széthúzások ideje lejárt, az agrárágazat képes az önszerveződésre és a karakteres érdekképviseletre – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter csütörtökön sajtótájékoztatón Pápán. A Veszprém Megyei Gazdakörök Szövetsége küldöttgyűlését és szakmai napját követően a miniszter elmondta: az Agrárkamarának a korábbi 11 ezer helyett már 200 ezer tagja van, amivel a magyar gazdatársadalom egyedülálló összefogása valósult meg.

Az agrárkamara vezető tisztségviselőinek február elsején kezdődő megválasztása csak az első lépés, hogy vidéki bázisú, a gazdatársadalomra alapozott agrárkamara legyen Magyarországon, amely az ágazat valamennyi szereplőjét, a termelők mellett a feldolgozókat, kereskedőket is összefogja. A Magyar Agrárkamara képes lesz megjeleníteni a vidék súlyát, a gazdatársadalom, a magyar mezőgazdaság jelentőségét a gazdasági életben, határokon belül és kívül egyaránt – hangsúlyozta.

Minden gazdát megvédünk, nem hagyjuk, hogy akik vállalták a föld megművelését (...), azokat lelkiismeretlen módon meghurcolják, a kulákpereket idéző légkört keltve” – fogalmazott. A miniszter fontos feladatnak nevezte azt is, hogy szeptembertől a VM fenntartásába kerülnek az agárszakképzést folytató intézmények.

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2013. február 01. 00:05
Nem a gazdák erejét jelzi, hanem a kötelező tagságot előíró törvényét. Nincs semmi önszerveződés. Nem 200 ezer tag van, hanem a duplája. Ennyi ember regisztrációja érvényes, vagyis befizette az egyszeri 5000 ft díját a választásnak időben, beregisztrált. Épp mostanában van megszűnőben a karakteres érdekképviselet...Póráz és szájkosár.
tarackos
2013. január 31. 20:37
"Az Országgyűlés 2012. július 12-én elfogadta a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamaráról szóló 2012. évi CXXVI. törvényt. A 2012. augusztus 1-től hatályos törvény kötelező tagságot ír elő az agrárszektor és az élelmiszeripar valamennyi piaci szereplője számára a közeljövőben kiírandó országos kamarai választások nyomán létrejövő új Agrárkamarában." http://www.agrarkamara.hu/Bemutatkoz%C3%A1s/K%C3%B6telez%C5%91Agr%C3%A1rkamarairegisztr%C3%A1ci%C3%B3.aspx Kötelezővé teszed, lehúzol róluk még egy bőrt és van pofád sikerként eladni?! Nem volt ott senki aki szájon kapjon?
kukagyerek
2013. január 31. 18:27
"Fazekas: Az agrárium képes az önszerveződésre" Ha nem vagy csókos, akkor muszáj magadon segíteni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!