Tizennyolc települést zárt el a hó a Nyugat-Dunántúlon

2013. január 18. 13:43

Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszpérm és Zala megyében 37 utat lezártak, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság arra kéri az embereket, hogy senki ne induljon útnak a Nyugat-Dunántúlon.

2013. január 18. 13:43

Péntek délig tizennyolc települést zárt el a hó, illetve a hófuvás a Nyugat-Dunántúlon és 37 utat zártak le – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-vel. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság eddig 179 műszaki mentést végzett. A Magyar Közút tájékoztatása szerint Zala megyében Csongetmajor településrész, Vas megyében Acsád, Bő, Chernelházadamonya, Gór, Iklanberény, Kőszegpaty, Lócs, Mesterháza, Meszlen, Nagygeresd, Nemescsó, Nemesládony, Pusztacsó, Répceszentgyörgy, Tormásliget, Vassurány és Vasszilvágy van elzárva. Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszpérm és Zala megyében 37 utat zártak le, a legtöbbet Győr megyében.

Továbbra is a legmagasabb, piros riasztás van érvényben a hófúvás miatt 5 megye 26 kistérségében. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta: senki ne induljon útnak a Nyugat-Dunántúlon. Mint kiemelték: a hótakaróval borított térségekben a viharos, az óránkénti 60-70 kilométeres erősséget elérő szél hótorlaszokat emel. Az OKF ezért azt kéri, hogy a Dunántúl nyugati területein semmiképpen ne induljanak útnak, mivel könnyen elakadhatnak. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. több száz munkagépe folyamatosan küzd a hóátfúvások okozta torlaszokkal, de a továbbra sem csillapodó nagy erejű széllökések miatt rendkívül nehéz felszabadítani huzamosabb időre egy-egy útszakaszt – írta az OKF.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat már péntek hajnalban harmadfokú riasztást adott ki Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyében a várható hófúvás miatt. A piros színű riasztás jelenleg Csorna, Mosonmagyaróvár, Kapuvár, Sopron-Fertőd, Lengyeltóti, Fonyód, Marcal, Körmend, Celldömölk, Csepreg, Kőszeg, Sárvár, Szombathely, Vasvár, Pápa, Ajka, Devecser, Sümeg, Tapolca, Nagykanizsa, Zalakaros, Hévíz, Keszthely, Pacsa, Zalaegerszeg, Zalaszentgrót térségekben van érvényben.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!