Hipsztergyerek Malmőben

2013. március 04. 13:18

ByeAlex nem amiatt esélytelen, mert magyarul akar énekelni, vagy azért, mert hipszter. Hanem azért, mert magyar.

2013. március 04. 13:18
Földi Bence

Mindazonáltal érdemes leszögezni, hogy nem amiatt esélytelen, mert magyarul akar énekelni, vagy azért, mert hipszter. Hanem azért, mert magyar.

Az Eurovíziós Dalfesztivál mára már nem a dalokról szól (bár kérdéses, mikor voltak azok utoljára a középpontban), hanem arról, hogy ki tud meglepő show-műsort prezentálni a színpadon. Nem véletlen, hogy tavaly az orosz nagymamakórus milyen jól szerepelt, ahogy az sem, hogy 2007-ben egy ezüst ruhás ukrán transzvesztita tökéletesen összefüggéstelen dalszövegű parti-nótájával majdnem nyerni tudott, miként a Lordi 2006-os győzelmében is nagy szerepe lehetett a nézők meghökkentésének.

Magyarországnak viszont nemcsak azért nincs sok esélye egy ilyen vetélkedőn, mert nem képesek előadóink igazán bolond produkcióval előrukkolni, hanem azért, mert a jelenlegi szavazási rendszerben az egyes európai nemzetek szimpátiaszavazása zajlik. A skandinávok, mediterrán népek és legfőképpen a szlávok alkotnak komoly szavazói blokkokat az Eurovízión, nem véletlen, hogy mostanában szinte csak ezen területekről kerülnek ki a győztesek. (…)

Amíg azonban a jelenlegi szavazási rendszer van érvényben, addig nem érdemes győzelemről ábrándozni, így jó eséllyel ByeAlex sem fogja megrengetni Európa zenei világát (nah jó, valószínűleg a Dalfesztivál győztese sem). Magyarországnak éppen ezért komolyan el kellene gondolkodnia kollektíve azon, hogy érdemes-e ilyen komolyan venni ezt a versenyt, érdemes-e ennyi pénzt beleölni egy eleve sikertelenségre ítélt projektbe.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
feketemacska
2013. március 09. 21:26
Most az egyszer nem manipulálták a szavazás eredményét.Ez igezán pozitív hozzáállás.Az,hogy magyarul énekel,rendkívül üdítő,szerintem mindenkinek tele van a búrája azzal,hogy mindenki angolul énekel.Azonos figurákat gyártanak a sztárcsinálók,rátelepszenek és hasznot húznak belőle.Nagyon sokan. A mai kor az igazodásról szól,Mindenki "egyforma" akar lenni,azonosulni,az egyéniségeket le kell gyilkolni.Lassacskán ezek a vetélkedők többet hounak a konyhára a sleppnek,mint a felfedezett tehetségnek. Tehát adjunk esélyt a nyivákolás mentes dalocskának.Ímígyen szólt a publikum.
StG
2013. március 05. 20:30
Ritka egy szar életed lehet, ezért valahol azért sajnállak. Igaz, csak egy egész kicsit...
Kvasztics Fedor
2013. március 05. 20:29
Te is azok közé tartozol, akik csak a Fidesz említésére tud élvezni? A nézőknek elegük lett az évente kitenyésztett, kifényesített újabb és újabb celebekből. A sztár normális esetben úgy születik, hogy van valahol egy valamiben tehetséges ember, egyre többen és többen ismerik, egyre többen kedvelik. Nálunk minden évben születik egy lista, hogy kik lesznek az új sztárok, kikért kell rajongani. Most is be akarták futtatni a két előregyártott megasztáros előadót, és már dörzsölték a kezüket, hogy bármelyikük is fut be, nagyot fognak kaszálni rajtuk. Hát ebbe köpött bele a közönség, idegbajt hozva az érdekeltekre. Hozzá teszem, hogy Radics Gigi meg Kállay jól énekelnek. Nem ők tehetnek róla, hogy bár sztárként teszik elénk, valójában csak eszközök.
szintiboj
2013. március 05. 20:28
Nem nyerhet mert magyar...jaj mer mindig báncsák a magyarokat, meg mindenki utál minket....Hát szólok nem utálnak egyszerűen szarnak ránk. Amúgy meg ha annyira nyerni akarunk akkor jó dalt kell írni, nem olyan szarokkal menni mint eddig 1 kivétellel mindig.....érdekes a Friderika idején nem utáltak minket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!