Matolcsy lesz Simor utóda

2013. március 01. 08:01

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban azt is bejelentette, Varga Mihály eddigi tárca nélküli miniszter váltja Matolcsy Györgyöt a nemzetgazdasági tárca élén.

2013. március 01. 08:01

A jegybankelnök-jelöltet délután hallgatja meg kinevezése előtt az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottsága.

Simor András távozó elnök hatéves megbízatása szombaton jár le.

A jegybanktörvény értelmében a Magyar Nemzeti Bank elnökét és alelnökeit – mint a monetáris tanács belső tagjait – az Országgyűlés gazdasági ügyekért felelős állandó bizottságának meghallgatása után a köztársasági elnök nevezi ki, a jelöltek az államfő előtt tesznek esküt.

Frissítés:

Balog Ádám adóügyekért felelős helyettes államtitkárt javasolja Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzeti Bank (MNB) harmadik alelnökének – tájékoztatta a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-t pénteken. A jegybanktörvény alapján az MNB alelnökének személyére a kormányfő tesz javaslatot a köztársasági elnöknek. Balog Ádám hétfőn lép hivatalba – tette hozzá Havasi Bertalan.

Összesen 736 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CyberDog
2013. március 01. 19:37
A zisten áldja meg a kedvesvezírt. Végre tett valamit értünk .Nem csak az agitropt, a turórudi meg a pipipöri nokival ,koviubibal. Mire legközelebb megyek haza KB- üveggyöngyért veszek bármit. Egy napi fizumból egy heti dizsi-dőzsi.
Natty Bumppo
2013. március 01. 18:12
Huhu huhogók hoho hol vagytok? Elpatkoltatok agyvérzésben vagy infarktusban? Hheheheheheeh
Natty Bumppo
2013. március 01. 18:11
Erősebb szinten tér pihenőre a forint 2013. március 1. | 17:28 portfolio.hu Csak átmeneti és mérsékelt gyengülést váltott ki az a döntés, hogy Orbán Viktor kormányfõ a várakozásoknak megfelelõen Matolcsy Györgyöt jelöli az MNB élére, Varga Mihályt pedig az NGM élére. Ez még amellett is forinterõsödést váltott ki a délelõtt során, hogy közben az olasz és amerikai fejlemények miatt határozottan romlott a nemzetközi piaci hangulat. A napi forintmélypont 296,3 körül, a csúcs 294 körül volt az euróval szemben, reggelhez képest pedig összességében kb. 1 egységnyi forinterõsödés alakult ki kora estig. http://www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/erosebb_szinten_ter_pihenore_a_forint.180448.html
Natty Bumppo
2013. március 01. 18:09
Lepofozták az eurót, de a forint szépen erősödött Matolcsyval 2013. március 01., 16:26 Privátbankár Pocsék nemzetközi hangulatban érkezett meg a jegybank élére Matolcsy György, hullámvasútra ült a forint, összességében a nap végére azonban erősödött a magyar deviza - az euró eközben megállás nélkül gyengül. http://privatbankar.hu/szarmazekos/lepofoztak-az-eurot-de-a-forint-szepen-erosodott-matolcsyval-255632
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!