Munkacsoport az uzsora visszaszorítására

2013. március 01. 12:26

Az ombudsman közölte: az uzsorázás visszaszorítását célzó munkacsoportot hoz létre a kormány.

2013. március 01. 12:26

Az uzsorázás visszaszorítását célzó munkacsoportot hoz létre a kormány az ombudsman javaslata alapján - közölte Szabó Máté, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala pénteken. A közlemény szerint ezt Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter levélben tudatta az alapjogi biztossal. A tárcavezető arról tájékoztatta Szabó Mátét: kezdeményezte, hogy a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium hozza létre a munkacsoportot az Emberi Erőforrások, a Belügy-, a Nemzetgazdasági-, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közreműködésével és a Magyar Bankszövetség bevonásával.

 
Balog Zoltán a kezdeményezéssel az ombudsmannak arra a tavaly év végi jelentésére reagált, amelyben az alapvető jogok biztosa összegezte az uzsora-jelenséggel kapcsolatos vizsgálatának felismeréseit és ajánlásait. A miniszter egyetértett a jelentésnek azzal a megállapításával, amely szerint kizárólag jogi eszközökkel nem lehet felszámolni az uzsorázást, ehhez az azt kiváltó élethelyzetet kell megváltoztatni.
 
A közleményben azt írták, a tárcavezető tájékoztatása szerint a munkacsoport feladata lenne az is, hogy a külföldi és a magyarországi tapasztalatok figyelembe vételével tegyen javaslatot olyan mikrohitel programok kidolgozására, amelyek legális alternatívát nyújtanak az uzsora-hitelezéssel szemben. A miniszter levelében azt is közölte az ombudsmannal, hogy a mikrohitelezés eszközét a társadalmi felzárkózás elősegítését célzó programokba építenék be – tették hozzá. Az ombudsman uzsora-jelenséggel kapcsolatos vizsgálati jelentése ezen az oldalon olvasható.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wazze
2013. március 01. 14:43
"Munkacsoport az uzsora visszaszorítására" Lufihámozó szakkör! Amíg a kormány tagadja a cigánybünözésnek még a létét is, addig semmi eredmény nem lesz! A mai (egyébként szar) törvényeket ha betartatnák, akkor nem kéne semmi munkacsoport. Ha a gerinctelen, hazug és gyáva pintér- kutyák nem traffipaxoznának és az autósokat zaklatnák, akkor meg lehetne szüntetni a problémát! De sajnos hiányzik az akarat... Meghát Tel- Avivból is jön a parancs...
liberálzöld.
2013. március 01. 13:07
Süket duma. Egy csomó ingyenélő havernak lesz újabb jól tejelő foglalkozása. Szándékosan nem munkát írtam. Ennyire hülye csak kormánytag lehet, ember nem! Olyan mikrohitel programot akar kidolgozni, amelyik kiváltja az uzsorát? Baromság. Hacsak nem hoz mellé létre a maffia mintájára egy Keménykezű Nemzeti Behajtó Csapatot is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!