Orvosolják a problémákat vagy fejezzék be a propagandát!

2013. április 13. 11:59

Biztosítsák végre minden rászoruló gyermek iskolaidőn kívüli étkeztetését vagy fejezzék be az álságos propagandát, ne hitegessék az éhező gyermekeket!

2013. április 13. 11:59
Szél Bernadett

Több mint félmillió rászoruló gyermek közül csak minden ötödik nyári gyermekétkeztetését biztosítja az állam. Tavaly ezt az arányt az új pályázati rendszer tovább rontotta. A nyári gyermekétkeztetésről szóló idei rendelettervezet kapcsán az LMP nemrég jelezte: idén sem fog javulni a helyzet. Az írásbeli kérdésünkre érkezett válasz alapján a problémákkal láthatóan nem foglalkozik az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Késik a rendelet, a településeknek alig lesz idejük pályázni és véleményüket idén sem kérdezték meg, ahogy a lebonyolításhoz sem kapnak érdemi segítséget. Sok település nem tud megfelelni a szigorú feltételeknek, ők idén is kimaradnak.

Pedig az EMMI szerint „nemzetstratégiai ügy” a rászoruló gyermekek étkeztetése. Most azt kérdezzük Balog Zoltántól, hogy ez valóban így van-e? Mert ha igen, orvosolják a problémákat, és biztosítsák végre minden rászoruló gyermek iskolaidőn kívüli étkeztetését! Ellenkező esetben fejezzék be az álságos propagandát, ne hitegessék az éhező gyermekeket!

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rabonban
2013. április 13. 16:16
Csak ne láttam volna, amikor egy ilyen ,,éhező" gyermek, aki ingyen kapja az ebédet, a friss, ropogós köménymagos kiflit egy laza mozdulattal elhajította. Nem, nem adta oda a társának, eldobta!Erről is beszélni kellene...és tenni ellene!
oskar
2013. április 13. 13:47
Lehet segíteni Bernadett!!!!Talán egy lehetnél annál a civil egyesületnél, akik a nyári szünetben ingyen a parlamenti képviselői díjból összedobott pénzből, és társadalmi munkával, az éhező gyerekeknek egész napos játékos nevelő foglalkozást adjanak. Helet bíráló duma helyett tenni!!!! Így lehetne más a politikus is. Kezdeményezz!!! Én csatlakozom hozzátok!!!!
luga
2013. április 13. 13:42
Okosságban versenyben van Szél, és Szabó. Vagy inkább abban, hogy melyik a nagyobb demagóg.
miloka
2013. április 13. 13:31
Lefordítom magamnak. Ingyen kaját az "lenyomott" kisebbségnek, de annyit, hogy az egész család jól tudjon lakni mindennap. Akik olyan szegények azoknak a gyerekei ingyenes napközis ellátást kapnak. Óvodában, iskolában. Ez tízórai, ebéd, uzsonna. Mind emellé családi pótlék, ingyen tankönyv, évente kétszer ( augusztus és november) rendkivüli segély. + a rendszeres szociális támogatás. Timike elárulhatná nekem, hogy mely átlag családban ( ahol a szülők dolgoznak) jut ennyi egy gyermekre?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!