Cséfalvay: Aktív iparpolitikára van szükség

2013. május 31. 17:49

Az államtitkár egy cég rendezvényén azt mondta: nem elég a belső piacok erősítése, a vállalkozások adminisztrációs terheinek csökkentése, aktív iparpolitikára van szükség.

2013. május 31. 17:49

A belső piacok erősítése mellett az aktív iparpolitika szükségességére hívta fel a figyelmet Cséfalvay Zoltán, a fennállásának 25. évfordulóját pénteken ünneplő Karsai Műanyagtechnika Holding Zrt. székesfehérvári telephelyén tartott jubileumi rendezvényen. A Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára elmondta: a magyar tulajdonú cégcsoport ötven négyzetméteres helyiségből indulva ma már 70 ezer négyzetméteren végzi tevékenységét. Úgy vélte, hogy folyamatos fejlesztésekkel lehet negyed századon át sikereket elérni, talpon maradni és bővülni. Hozzátette: csak a Karsai Holdinghoz hasonló, állandóan megújuló vállalatok vihetik előre és tehetik még erősebbé a magyar ipart. Három évvel ezelőtt a kormány újraiparosítást hirdetett meg, a napokban pedig Brüsszelben egy konferencián az iparpolitikáért felelős uniós biztos is Európa újraiparosításának szükségességéről beszélt – emlékeztetett. Hozzátette: nem elég a belső piacok erősítése, a vállalkozások adminisztrációs terheinek csökkentése, aktív iparpolitikára van szükség.

Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester hangsúlyozta, hogy a Karsai cégcsoport nem csak az adófizetés révén, hanem a társadalmi felelősségvállalás terén nyújtott kiemelkedő teljesítményével is aktív szereplője a város közösségének. Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke rámutatott, hogy a rendszerváltás hajnalán megnyílt a lehetőség a családi vállalkozások előtt, amelyek ma és a jövőben is a magyar ipar alap- és építőkövei lesznek. Karsai Béla cégtulajdonos köszöntőjében elmondta, hogy a 25 év sok küzdelmet hozott és „minden nap egy téglát kellett a helyére tenni ahhoz, hogy előre haladjanak”.

A Karsai Műanyagtechnika Holding Zrt. jogelődje 1988-ban Székesfehérvár-Kisfaludon hozta létre első üzemét. A száz százalékban magyar tulajdonosi háttérrel bíró cégcsoport jelenleg nyolc tagvállalattal, kilenc telephelyen ad munkát közel 800 alkalmazottnak.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2013. május 31. 22:36
Karsaiék tényleg szinte a semmiből jöttek, de sajnos kevés hozzájuk hasonló, szinvonalas középvállalkozás van, sokkal több kellene.
realista
2013. május 31. 21:20
Három év után már tényleg ideje lenne hozzálátni.
BőröndÖdön
2013. május 31. 18:06
Cséf,az agyatlan adóztatás még mindig nem gazdaságpolitika!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!