Demográfiai kabinetet állít fel a KDNP

2013. május 09. 16:14

Demográfiai kabinetet hoz létre a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) a kormányfő által a héten bejelentett program kidolgozását és megvalósítását segítendő.

2013. május 09. 16:14

Pálffy István, a kisebbik kormánypárt frakciószóvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón elmondta: a javaslattevő kabinet célja, hogy a tervezett demográfiai program minél inkább ösztönözze a gyermekvállalást. A kidolgozandó programelemekről előzetesen azt mondta: egy részük a családi adókedvezmény kiterjesztését érinti, de ide tartozhatnak különböző lakástámogatási és szociálpolitikai lépések is.

A testület tagjai lesznek a területért felelős KDNP-s kormánytagok, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság vezetője, valamint azok a szakemberek, szakmai szervezetek, akik a Népesedési Kerekasztalon is részt vettek. Orbán Viktor kormányfő a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége 200. jubileumi rendezvényén kedden Győrben jelentette be, hogy demográfiai programot indít a kormány az év második felében, ha a gazdasági növekedés ezt lehetővé teszi. Ezzel szeretnék elősegíteni „a fiatal szülőknek azt a döntését, hogy az egyébként kívánt eggyel több gyermeket Magyarországon bátran vállalhassák” – fogalmazott a kormányfő.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
James
2013. május 09. 18:34
Demográfiai kabinetet hoz létre a Kereszténydemokrata Néppárt ------------------------- Ettől még nem valószínű, hogy több gyerek lesz. Meg attól a rendkívüli jogbiztonságtól sem, ami az utóbbi 3 évben tapasztalható. Ami ma igaz, holnap már nem......., hát erre nem sokan fognak gyereket vállalni.
Ouroboros
2013. május 09. 18:29
„Demográfiai kabinetet állít fel a KDNP” Nyámnyámszájú Surján mindenkit megbasz, akit pedig nem, az Pistának még jó lesz?
becike4
2013. május 09. 17:43
Nekem volna ötletlem,hogy mit állítson fel a KDNP,azután otthon a mamának lehet bemutatót tartani.
tigrincs
2013. május 09. 17:41
Oldják fel a cölibátust! :-) Talpaljon egyet a KDNP az új Pápánál. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!