A gyermekek tévénézési szokásait kutatja az NMHH

2013. augusztus 16. 11:17

„Melyik a három legkárosabb médiatartalom?” címmel indított online közvélemény-kutatást augusztusban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). Ebben azt szeretnék felmérni, hogy miként vélekednek a szülők a 16 éven aluli gyermekeik tévénézési szokásairól.

2013. augusztus 16. 11:17

Az online kérdőív segítségével azt kívánják felmérni, hogy hány éves korban kezdenek el a gyermekek tévézni és mennyi időt töltenek el a készülékek előtt. Arra is választ keresnek, hogy a szülők mi alapján döntik el, milyen műsorokat nézhet a gyermekük, és megítélésük szerint túl sokat tévéznek-e, illetve árt-e a felügyelet nélküli tévézés.

A kérdőív kitér arra is, hogy a tévézés hatásairól miként vélekednek a szülők, illetve arra, hogy mely médiatartalmakat tartják a leginkább károsnak a gyermekekre nézve. A kutatás állásfoglalásra kéri a résztvevőket abban is, hogy támogatnának-e egy olyan új, médiaszabályozási elemet, amely a háromévesnél fiatalabb gyerekek érdekeit védné, illetve elfogadnák-e a káros médiatartalmak típusának megjelölését.

A kutatás célja, hogy vizsgálja a médiafogyasztási attitűdöket, és fokozza a tudatosságot az olyan, gyermekeket érintő problémás médiatartalmakkal kapcsolatban, mint az erőszak, a trágárság vagy a félelemkeltés.

A kérdőívet a Médiatanács blogján lehet kitölteni, körül-belül 5 percet vesz igénybe. Azok segítségét várja a médiahatóság, akik 16 évnél fiatalabb gyermeket nevelnek, vagy velük egy háztartásban élnek.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
feketemacska
2013. augusztus 17. 01:08
Jó pár ember megint akaszt egy kis pénzt a látszat tevékenységből.Magyar specialitás. Felmérjük,aztán mehet a kukába.Majd két év múlva megismételjük más logóval.Üresjárat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!