Független győzelem Nyírbátorban, Veres János szerint a Fidesz legyőzhető

2013. augusztus 11. 22:05

Baracsi Balázs független, az MSZP által is támogatott jelölt nyerte a nyírbátori időközi önkormányzati választást. Baracsi a szavazatok 57 százalékát szerezte meg, a fideszes jelölt 27, a jobbikos 16 százalékot kapott. Veres János szerint egyértelmű volt, hogy Baracsit az MSZP is támogatja, azonban a szórólapjairól ez nem derül ki.

2013. augusztus 11. 22:05

A függetlenként induló Baracsi Balázs János nyerte meg a vasárnap megtartott időközi képviselő választást Nyírbátor 6-os számú választókerületében. A választásra azért került sor, mert Csekő Sándor független képviselő lemondott mandátumáról. Tóth Árpád, a 12 ezres lélekszámú város jegyzője elmondta, az 1307 választásra jogosultból 651-en mentek el szavazni (azaz majdnem 50%-os volt a részvétel), az érvényesen leadott szavazólapok száma 648 volt.

Baracsi Balázs János 371 szavazatot (57 százalékot), Barna Gábor, a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt közös jelöltje 174 szavazatot (27 százalékot), a jobbikos Virágné Fazekas Adrienn pedig 103 voksot (16 százalékot) szerzett. A tizenegy fős önkormányzati testület összetétele: hat Fidesz-KDNP-s, három MSZP-s, egy jobbikos és egy független képviselő. A polgármesternek az MSZP-s Balla Jánosnét választották meg 2010-ben.

Veres János, a szocialista párt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke szerint a mandátumot elnyert Baracsi Balázs János ugyan függetlenként indult, de az MSZP a jelölt támogatását a szórólapokon is egyértelművé tette (Baracsi Balázs interneten elérhető szórólapjain sehol sem szerepel az MSZP támogatása). Az ellenzéki politikus szerint a választás eredménye azt mutatja, hogy ha sikerül rávenni a nem pártelkötelezett választókat, hogy elmenjenek a szavazni, azokat, akik „nem kérnek a Fidesz-módszerekből és a Fidesz-uralomból”, akkor a kormánypárt leváltható. Utalt arra, hogy választókerület lakóinak több mint ötven százaléka ment el szavazni.

Veres János elmondta, a 2010-es önkormányzati választás után speciális helyzet jött létre Nyírbátorban, mivel a szocialista polgármester mellett két KDNP-s, négy fideszes, egy független, egy jobbikos és három szocialista képviselőt választottak meg. A megyei pártelnök szerint a jellemzően 6-6-os szavazati arány miatt a képviselő-testületben a Fidesz a város szempontjából fontos döntéseket akadályozott meg, míg keresztülerőltetett néhány személyi döntést. Most a választókerület lakóinak döntő többsége úgy gondolta – folytatta –, hogy nem szabad a Fideszre bízni a város irányítását.

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polnemkor
2013. augusztus 12. 10:37
2014-ben a jobbik könnyen megbuktathatja a nemzeti oldalt, nekem ebből ez jött le.
kjkj945
2013. augusztus 12. 10:18
veres http://www.youtube.com/watch?v=tJ1qQTwG1L0
narancsos-kaméleon
2013. augusztus 12. 09:51
Most megtudtuk, hogy Nyírbátorban 16% épeszű és ép gerincű ember van.
kamasuka
2013. augusztus 12. 08:23
Veress Jánosnak is küldöm szeretettel! Ezek vagytok ti: http://www.youtube.com/watch?v=HpeH0O0lmK8
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!